Remaniere în Guvernul Grindeanu: Patru noi ministri, doi din Guvernul Ponta

reportersite
22 februarie 2017, 16:17

grindeanuRemanierea vine la mai puțin de două luni de la depunerea jurământului la Palatul Cotroceni.

Prima remaniere în Guvernul condus de Sorin Grindeanu. Patru ministere vor fi conduse de alți oameni, relatează Digi24.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat în unanimitate propunerile făcute de conducerea coaliţiei de guvernământ pentru cele patru funcţii de ministru.

Rovana Plumb – propusă la Fonduri europene, pleacă Mihaela Toader din funcție. Ea a fost ministru al Muncii în guvernul Ponta.

Alexandru Petrescu – mutat de la Economie la IMM-uri, după demisia lui Florin Jianu. Anterior, el a fost președintele PSD Diaspora, directorul general al Poștei Române, președinte al consiliului de administraţie al CFR Călători şi a activat în sectorul bancar în Marea Britanie.

Mihai Tudose – propus la Economie. El a mai fost ministru al Economiei în Cabinetul Ponta 4 (decembrie 2014 – noiembrie 2015).

Tudorel Toader – propus la Justiție, după demisia lui Florin Iordache. În prezent, Tudorel Toader este rectorul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. El a fost ales în funcție anul trecut, după trei ani în care a fost decanul Facultății de Drept.

La Palatul Parlamentului are loc astazi sedinta CEx a PSD.

Tot astăzi va fi hotărâtă şi soarta primarului din Iaşi, Mihai Chirica, vicepreşedinte PSD şi şef al organizaţiei judeţene a social-democraţilor. Potrivit informaţiilor obţinute de reporterii Digi24, acesta îşi poate pierde toate funcţiile din partid.