Noi reguli de carantinare pentru cei care intră în Marea Britanie. Un test COVID scurtează carantina

reportersite
24 noiembrie 2020, 11:21

Anglia schimbă regula de carantinare pentru persoanele care sosesc în țară: călătorii pot părăsi carantina obligatorie mai repede, dacă prezintă un test COVID negativ. Testul se plătește și se poate face cel mai devreme la cinci zile de la intrarea în țară, scrie BBC.

Noua regulă va intra în vigoare pe 15 decembrie, iar testele făcute în rețelele medicale private costă între 65 și 120 de lire sterline (73 – 135 euro).

secretarasite Ministrul Transporturilor din Marea Britanie, Grant Shapps, a declarat că măsura va „sprijini transportul internațional, păstrând în același timp siguranța publică”.

secretarasitePotrivit noilor reguli, pasagerii care sosesc dintr-o țară care nu se află pe lista țărilor considerate sigure vor trebui să se autoizoleze. Însă, dacă își vor face contra cost un test după cinci zile de la sosire, iar rezultatul este negativ, vor putea ieși din izolare.

În mod normal, rezultatele testelor vin în 24-48 de ore, ceea ce înseamnă că pasagerii sosiți în Anglia vor putea părăsi carantina după șase sau șapte zile.

Digi24