Monday , January 30 2023

Registrul Auto Român lansează aplicația gratuită „ISTORIC VEHICUL”

Registrul Auto Român lansează aplicația gratuită „ISTORIC VEHICUL” prin intermediul căreia orice persoană care deține sau intenționează să achiziționeze un vehicul poate verifica istoricul acestuia (condiția fiind ca mașina să fi trecut cel puțin o dată pe la RAR). Aplicația este disponibilă pe site-ul oficial al Registrului Auto Român www.rarom.ro, arată un comunicat al autorității, citat de Mediafax. Datele se obțin dacă solicitantul introduce în aplicația „ISTORIC VEHICUL” adresa de email și numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/șasiu). Aplicația va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă și, după validarea lui, va furniza către aceeași adresă de email informațiile pe care le-am considerat utile pentru deținătorul sau viitorul deținător al unui vehicul.

Datele generate sunt: activitățile derulate la RAR și numărul de kilometri înregistrați în bordul mașinii (kilometri regăsiți în baza de date a RAR sau a stațiilor ITP autorizate), existența/valabilitatea cărții de identitate a vehiculului, câteva date tehnice și de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP. Datele oferite reflectă configurația vehiculului și statutul acestuia și sunt valabile la data interogării acestora în sistemul nostru informatic. Aceste date nu sunt destinate comercializării, iar folosirea aplicației se supune unor termene și condiții, care sunt detaliate în momentul accesării aplicației „ISTORIC VEHICUL”. Dacă aplicația se accesează în mod abuziv, solicitantului îi va fi restricționat accesul în consecință. Aplicația poate fi accesată și de pe smartphone.

„Principalele beneficii pe care le-am identificat se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoțitoare ale vehiculului, a valabilității ITP și a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creșteri continue. Orice punct de inflexiune ridică un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul.

În viitor, avem în vedere extinderea domeniului informațiilor pe care le oferim, prin includerea și a unor date referitoare la eventuale daune și/sau reparații care interesează structura de rezistență a unui vehicul. Întrucât acestea sunt informații care nu ne aparțin, este posibil ca furnizarea lor să comporte anumite costuri”, mai arată comunicatul instituției.

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …

8 comments

 1. Am trimis datele mașinii fiicei mele, și-am primit cu totul altceva !!!

 2. Doresc istoricul autuvehiculului meu cumparat la mana a 2-a.
  Am verificat este are ITP valabil pana in 09.06.2019
  Nr.de identificare:VF1BB2T0533430860
  Va multumesc

 3. Cum să descarc această aplicație super pe telefonul meu Vă rog ajutați mă

 4. Isi merita toti banii aplicatia.x)) am cerut codul de unica folosinta pt un Volvo… si dupa vreo 10 ore am primit codul ca sa vad istoricul la un Honda Civic… super tare.

 5. Lungu Gheorghe

  Nici macar nu functioneaza, nu primesc niciun cod pe e-mail…

 6. As vrea sa verific mașina mea

 7. Verificare tehnica

 8. Bandac Coculeana Mariana

  Detalii despre auto is92ctl kilometrii accidente etc.