Sunday , October 2 2022

Regimul al-Assad salută acordul privind armele chimice, considerându-l "o victorie a Siriei"

siria

Regimul Bashar al-Assad a salutat, duminică, acordul dintre Rusia şi Statele Unite privind plasarea sub control internaţional şi distrugerea arsenalului chimic sirian, afirmând că este “o victorie a Siriei”, relatează AFP.
“Salutăm acest acord. Pe de o parte, îi ajută pe sirieni să iasă din criză, pe de alta, a permis evitarea unui război împotriva Siriei desfiinţând argumentele celor care voiau să îl declanşeze”, afirmă ministrul sirian al Reconcilierii, Ali Haidar, într-un interviu acordat agenţiei ruse RIA Novosti.
“Este o victorie a Siriei obţinută graţie prietenilor noştri ruşi”, adaugă ministrul sirian.
Statele Unite şi Rusia au ajuns la un acord în privinţa planului de plasare sub control internaţional şi de distrugere a arsenalului chimic sirian, regimul de la Damasc având la dispoziţie o săptămână pentru prezentarea listei cu arme neconvenţionale care ar urma să fie distruse, sub supravegherea Naţiunilor Unite, până la jumătatea anului 2014, scrie Mediafax.
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul violenţelor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 100.000 de morţi.

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …