Sunday , December 4 2022

Regele Mihai, sarbatorit la Palatul Elisabeta. Klaus Iohannis, invitat la pranz la Regele Mihai

regele

Regele Mihai I îşi serbează ziua de naştere şi onomastica la Palatul Elisabeta. Majestatea Sa a împlinit, pe 25 octombrie, 93 de ani. Regele Mihai I i-a invitat pe toți românii din țară și din Republica Moldova la evenimentul “Porți Deschise” de la Palat.
La ora 12.00, Regele Mihai a ieșit în balconul Palatului Elisabeta pentru a saluta mulțimea.
Anul trecut, Regele Mihai şi-a serbat public ziua de naştere şi onomastica pe opt noiembrie. O dată simbolică. În 1945, în acea zi, au fost manifestaţiile pro Rege din Piaţa Palatului. Atunci sute de oameni au fost arestaţi de comunişti şi închişi.
Anul acesta, însă, Majestatea Sa nu a putut fi în ţară la acea dată. Aşa că organizează astăzi Ziua Porţilor deschise la Palatul Elisabeta pentru ca Regele Mihai I să-şi poată saluta invitaţii.
La ora 13, Klaus Iohannis este aşteptat la Regele Mihai, informează Realitatea TV.
Cea de-a 93-a aniversare a Regelui Mihai I, din 25 octombrie, a fost marcată printr-o serie de evenimente, între care o ceremonie de decorări, o recepţie la Castelul Peleş şi un concert de gală la Ateneul Român. Aceste evenimente s-au desfăşurat în prezenţa principesei Margareta, a principelui Radu şi a principelui Nicolae, însă în absenţa Regelui Mihai I.
„Regele se simte foarte bine in România pentru că este ţara Majestăţii Sale şi se simte foarte bine în mijlocul românilor, pe care îi iubeşte foarte mult”, spune Sandra Gătejeanu Gheorghe, director de protocol al Casei Regale.
Regele Mihai I al României s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul legitim al Regelui Carol al II-lea si al Reginei-mamă Elena.
Regele Mihai şi regina Ana şi-au petrecut ultimele luni la reşedinţa din Elveţia. Joi seară, Majestatea Sa va oferi un dineu în onoarea a doisprezece foşti Şefi de Stat din Europa Centrală şi de Est cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la căderea comunismului.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …