Thursday , June 13 2024

Receptie la Cotroceni de Ziua Nationala: PSD, ALDE si UDMR au lipsit

Reprezentantii politici ai PSD, ai ALDE si ai UDMR nu au dat curs invitatiei Administratiei Prezidentiale pentru receptia de Ziua Nationala, fiind prezenti doar lideri si parlamentari ai PNL, ai USR, ai PMP si ai minoritatilor nationale.
receptie 1 Decembrie

Presedintele Klaus Iohannis a discutat astfel cel mai mult cu liberalii, prezenti in numar mare la receptie, si cu reprezentantii institutiilor din Romania si cu cei ai corpului diplomatic, transmite ziare.com.
La receptia de anul acesta de la Palatul Cotroceni, organizata cu prilejul Zilei Nationale, au fost invitate aproximativ 500 de persoane, in cea mai mare parte diplomati, personalitati culturale, sefi ai institutiilor publice din Romania si ai cultelor religioase.
Din randul politicienilor, au venit membrii Guvernului, iar reprezentarea Parlamentului ar fi trebuit sa aiba loc la nivelul comsiilor parlamentare si al conducerii partidelor, fiind invitati membri PSD, ALDE, PNL, UDMR, PMP, USR si ai minoritatilor nationale.
PSD, la fel ca ALDE, nu a dat curs invitatiei Administratiei Prezidentiale, niciunul dintre sefii de comisii din partea social-democratilor nefiind prezenti. De la nivelul conducerii PSD, singurul lider marcant invitat a fost Florin Iordache, care este si presedinte al Camerei Deputatilor, insa nici acesta nu a venit, fiind la evenimentele dedicate Zilei Nationale de la Alba Iulia.
Multi lideri politici nu au fost prezenti nici din cauza problemelor penale, cele mai cunoscute cazuri fiind cel al lui Liviu Dragnea, presedinte PSD, si al lui Calin Popescu Tariceanu, seful ALDE, care nu au fost invitati de catre seful statului. Cele doua partide nu au trimis astfel nici alti reprezentanti.
Alti mari absenti au fost parlamentarii UDMR, din partea formatiunii fiind prezent doar presedintele CNCD, Csaba Asztalos. La fel, au lipsit si membrii diplomatiei de la Budapesta, desi ambasadorul maghiar confirmase prezenta. Confirmarea a avut loc insa inaintea declaratiilor din Ungaria, de unde s-a transmis ca diplomatii maghiari sa nu participe la ceremoniile dedicate Zilei Nationale a Romaniei. Daca absenta ambasadorului ungar poate fi astfel explicata, liderii UDMR nu au transmis motivul pentru care nu au participat la ceremonie.
Continuarea pe  ziare.com.

Vezi si

Clopotele tuturor bisericilor vor fi trase azi în semn de veșnică pomenire a eroilor români, la praznicul Înălțării Domnului

Clopotele bisericilor ortodoxe vor fi trase, joi, la ora 12,00, în semn de veșnică pomenire, …

One comment

  1. Presedintele s-a inconjurat de anumite partide si formatiuni , cu care intentioneaza sa conduca tara ,insa o sa vedem daca si populatia doreste aceasta la 11 decembrie . Vom trai si vom vedea .