Tuesday , May 24 2022

Recep Erdogan ar susţine organizaţii teroriste. Informația, într-un document al guvernului Germaniei

Recep Erdogan şi guvernul Turciei au legături directe cu anumite organizaţii teroriste. Informaţia apare într-un document guvernamental confidenţial din Germania care a ajuns la postul TV – ARD.
erdogan

Potrivit documentului, partidul aflat la putere în Turcia şi preşedintele Recep Erdogan şi-au exprimat solidaritatea şi au desfăşurat acţiuni de susţinere în favoarea organizaţiei palestiniene Hamas, a Frăţiei Musulmane din Egipt şi opoziţiei islamiste din Siria.
Acelaşi document arată că relaţiile dintre preşedintele Turciei şi aceste organizaţii s-au intensificat în ultimii cinci ani, de când Recep Erdogan a început să ia decizii care au dus către islamizarea ţării.
Informaţiile vin pe fondul unei situaţii tot mai tensionate între Turcia şi Occident, pe fondul zecilor de mii de epurări decise de puterea de la Ankara în urma puciului eşuat din 15 iulie.
„Nu-mi place deloc ce face Erdogan. Dar nu cred, aşa cum mulţi din partidul Verzilor, Social-Democrat sau Stânga o fac, că trebuie să întrerupem cooperarea cu Erdogan. Nu. Ne bazăm pe cooperarea cu el şi protejarea intereselor noastre, a responsabilităţilor şi asta presupune o cooperare raţională cu vecinii, fie că îţi place sau nu. Alternativa e mai rea”, spune Wolfgang Schaeuble, ministrul de Finanţe al Germaniei.

Vezi si

Prinţul Charles vizitează România. El va fi primit miercuri la Palatul Elisabeta de MS Margareta și la Cotroceni de președintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, miercuri la Palatul Cotroceni, de la ora 14.45, pe …