Monday , February 26 2024

Recenzarea pe teren a fost amânată până vineri

Recenzarea pe teren ar fi trebuit să înceapă marți, dar a fost amânată cu câteva zile, până vineri.

Vladimir Alexandrescu, purtător de cuvânt al INS, a declarat, pentru Libertatea, că a fost nevoie de o amânare pentru că recenzorii nu au încă un grafic cu persoanele care trebuie recenzate și deoarece unele dintre tabletele recenzorilor nu sunt racordate la sistemul de preluare a informațiilor.

„Sunt două cauze principale. În primul rând, recenzorii trebuie să își recunoască mai întâi sectorul pe care îl au alocat și să identifice, pe baza datelor preluate deja, care sunt locuințele unde trebuie să meargă și ce persoane sunt acolo. Totodată, recenzorii mai trebuie să stabilească și un grafic de recenzare”, a declarat Alexandrescu, conform stirileprotv.ro.

El a precizat că unele dintre cele 20.000 de tablete nu sunt racordate la baza de date. Alexandrescu a mai spus că mai este nevoie de 2-3 zile pentru ca sistemul să fie adaptat de la etapa de autorecenzare la cea făcută pe tablete de către recenzori.

Aproape 47% din populaţia ţintă estimată s-a autorecenzat în perioada 14 martie – 27 mai 2022, informează Institutul Naţional de Statistică (INS).

Vezi si

De la începerea războiului, peste 9.000 de ucraineni au trecut ilegal frontiera de nord a României 

În anul 2023 au fost înregistrate 2.043 cazuri de trecere frauduloasă a frontierei de stat …