Friday , July 1 2022

Reactiile candidatilor la prezidentiale dupa anuntarea exit-poll-urilor

candidati

Premiera in lumea politica: Victor Ponta, candidatul PSD la prezidentiale, nu a facut declaratii dupa terminarea votului la prezidentiale si publicarea exit-poll-urilor care l-au dat pe primul loc. Duminica seara, dupa exit-poll-urilor, la PSD a vorbit doar Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD. Dupa o ora, candidatul cel mai bine plasat dupa primul tur a venit in fata alegatorilor. 
Ponta: Sunt mândru că mulţi români au avut încredere în proiectul meu de preşedinte. Îl invit pe Iohannis în emisiuni televizate 
Ponta a declarat, duminică seară, că îl invită pe contracandidatul intrat, împreună cu el, în turul doi al prezidenţialelor, la emisiuni televizate alături de el în a doua săptămână a campaniei care urmează, nu pentru confruntări, ci pentru dezbateri pe teme importante.
Ponta a spus că staff-ul său a vorbit deja cu Realitatea TV, B1 TV, Antena 3 şi România TV pentru a participa, în doua săptămână de campanie, pentru a merge la emisiuni în care să vorbească despre proiectul său de preşedinte, pe domenii.
Premierul a spus că îl invită pe contracandidatul său, Klaus Iohannis, în aceste emisiuni, nu pentru confruntări, ci pentru dezbateri.
Iohannis: Am ramas singurul candidat din competitie dispus sa garanteze justitia si statul de drept
”Avem un rezultat foarte bun, care arată că se prod schimbarea. Vreau să mulţumesc românilor care şi-au folosit votul şi au votat, indiferent pentru cine au votat şi în special celor care au votat pentru mine”, a spus Klaus Iohannis.
”Acum e clar că au rămas în competiţie doi candidaţi: eu şi Victor Ponta. Este evident că românii au de ales între două variante: pe de o parte România lucrului bine făcut, o Românie normală, iar pe de altă parte România lucrului prost făcut, a scandalului şi a minciunii. De acum, competiţia este doar între noi doi”, a afirmat Klaus Iohannis.
El a mai spus că este singurul candiat rămas în competiţie “dispus să garanteze independenţa justiţiei şi statul de drept”.
”Chem alături de mine pe toţi românii care vor ca legea să fie lege, care nu vor să dea toată puterea în mâna unui singur partid. În ciuda tuturor pomenilor electorale, a tuturor ordonanţelor făcute să creeze avantaj pentru candidatul Guvernului, iată că rezultatul arată foarte clar: românii au votat corect”, a adăugat Iohannis.
Udrea: Locul trei, o tinta pe care am atins-o
Candidatul PMP la prezidenţiale, Elena Udrea, a declarat că locul trei obţinut în primul tur al prezidenţialelor este o “ţină, un obiectiv” pe care consideră că l-a atins, deşi a avut “cea mai grea campanie din ultimii 25 ani”.
“Locul trei în acest moment este o ţintă, un obiectiv pe care mi l-am atins în ciuda unor atacuri greu de imaginat şi de mine. Este o victorie a unui partid care se doreşte a fi altceva în calsa politică şi mă bucur că am reuşit să rămânem a treia structură “, a spus Udrea, de la sediul PMP.
Ea a mulţumit celor peste jumătate de milion de români care i-au dat votul şi a făcut posibil ca un candidat şi “un partid mic, tânăr, să ocupe locul trei”. “Am avut cea mai grea campanie din ultimii 25 de ani. Împotriva mea au fost structuri politice mari, strategii bine orchestrate prin care s-a încercat scoaterea mea din competiţie”, a spus Udrea.
Ea a arătat că le promite celor care au votat cu Elena Udrea că va “continua lupta alături de echipa ei şi alături de cei care vor veni în perioada următoare alături de PMP”. “Votul pe blocuri mari politice a făcut să fie în frunte doi oameni care politic nu reprezintă mare lucru”, a mai spus Elena Udrea, care a arătat că principalul obiectiv al PMP este să devină în 2016 principalul partid de centru-dreapta.
Întrebată dacă a primit vreun mesaj de la Traian Băsecu, Udrea a răspuns că mesajele susţinătorilor ei, cărora le mulţumeşte, nominalizându-i în acest sens pe preşedintele Traian Băsescu, pe Emil Boc, pe Aurelian Pavelescu, vor fi auzite de presă din partea fiecăruia căruia dintre aceştia.
Tăriceanu: După consultarea structurilor de conducere ale PLR, vom hotărî cum votăm în turul II
Tariceanu: Voi lua o hotarare privind votul din turul al II-lea dupa consultarea conducerii PLR
Candidatul independent Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, după închiderea procesului electoral, că voturile pe care le-a primit în primul tur înseamnă o anumită obligaţie, astfel că, după o consultare a structurilor de conducere PLR, se va lua o hotărâre privind votul pentru turul II.
Tăriceanu a arătat că această campanie electorală a fost pentru el un moment în care a încercat să comunice cu cetăţenii şi să le explice cum vede evoluţia României în viitor.
Despre rezultatul alegerilor, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că, deocamdată, acesta este numai la nivelul exit-poll-urilor şi că aşteaptă cu multă înfrigurare rezultatele după numărarea voturilor, care vor fi prezentate cel mai probabil mâine dimineaţă.
”Până atunci, doresc să spun că voturile pe care le-am primit înseamnă din partea mea şi a colegilor o anumită obligaţie. Va trebui, după o consultare pe care o voi face la nivelul structurilor de conducere ale partidului, să luăm o hotărâre cum să votăm în turul II şi cum să îndemnăm pe votanţii şi pe simpatizanţii noştri să voteze”, a anunţat Tăriceanu.
El a mai spus că nu va abandona proiectul său prezidenţial ”România, a şaptea putere a Europei” şi se va lupta până la capăt, pentru că România are nevoie pentru progres.
Tăriceanu a mulţumit celor care au votat în primul tur al alegerilor, ”pentru gestul democratic pe care l-au făcut, venind la vot, apreciind ”meritul fiecăruia care a înţeles această îndatorire civică”.
Macovei: Astăzi s-a născut al treilea pol în România
Candidatul independent Monica Macovei a declarat, duminică, după închiderea urmelor, că îi invită pe toţi cei care vor să vină alături de ea într-o nouă construcţie, care să reprezinte valorile dreptate, justiţie, demnitate şi integritate, arătând că „începe revoluţia oamenilor cinstiţi”.
„Astăzi s-a născut al treilea pol în România. Am demonstrat că suntem o forţă vie, o forţă în creştere. Fără partide politice, fără baroni, fără finanţări oculte murdare, am arătat că noi contăm, am arătat că se poate corect, decent şi simplu. Rezultatele de după numărarea voturilor vor confirma că suntem şi mai mulţi şi am fi fost şi mai mulţi dacă toţi cei din diaspora ar fi putut vota”, a afirmat Macovei.
Ea a susţinut că Guvernul a organizat prost alegerile, arătând că sunt cozi la secţiile de votare din diaspora.
„Vă mulţumesc pentru încredere, sprijin şi pentru vot. Voturile pe care mi le-aţi dat sunt voturile voastre şi împreună le vom folosi şi vom porni la drum. Am demonstrat că suntem mult mai mulţi decât credeau ei şi cu timpul vom fi şi mai mulţi. Suntem o forţă uriaşă de schimbare şi ne vrem ţara înapoi, România este a noastră şi ne-o vrem înapoi. Prin reuşita noastră de astăzi începe acţiunea noastră, începe revoluţia oamenilor cinstiţi. Îi invit pe toţi care au fost lângă mine şi pe alţii care vor să vină într-o nouă construcţie care să ne reprezinte valorile dreptate, justiţie, demnitate, integritate. Suntem mulţi, suntem mult mai mulţi decât am fost astăzi la vot şi în timp vom demonstra că suntem o forţă uriaşă de schimbare. Asta este de fapt România oamenilor şi vrem să ne luăm ţara înapoi”, a mai spus Macovei.
 

Vezi si

Aproape 60 de curse întârziate joi pe Aeroportul „Henri Coandă” din București

Aproape 60 de curse au avut întârzieri, joi, pe Aeroportul „Henri Coandă” din București, cumulând …

3 comments

  1. Un primar precum Klaus Johannis nu poate şi nu ştie să conducă România.

  2. Andrei Margineanu

    Domnule Tăriceanu, am văzut în programul dumneavoastră că doriţi să lansaţi un nou proiect naţional. Cred că este ceea ce aveam nevoie, în condiţiile în care nimeni nu ne-a mai vorbit despre România ca despre un tot.Sunt sigur ca o sa reusiti indiferent de concluzia alegerilor.

  3. Vreau sa incep prin a-l felicita pe domnul Tariceanu pentru rezultatul obtinut in primul tur al alegerilor prezidentiale. „România, a şaptea putere a Uniunii Europene” este singurul proiect politic de ţară deopotrivă ambiţios şi realist. Din punctul meu de vedere, Tariceanu este singurul candidat cu competenta si experienta necesara pentru a ocupa functia de Prim Ministru al Romaniei. Tandemul Ponta presedinte si Tariceanu premier este garantia ca regimul Basescu nu va continua.