Saturday , December 3 2022

Reactie Mircea Basescu: Nu am luat niciun ban. Era o transa dintr-un imprumut

mircea-basescu

Fratele presedintelui Traian Basescu a facut, joi dimineata, primele declaratii ca reactie la inregistrarile audio-video difuzate de Antena 3 care sugereaza ca Mircea Basescu ar fi primit 250.000 de euro pentru a obtine o pedeapsa mai mica pentru interlopul Bercea Mondial si ca seful statului ar fi stiut despre acest demers.
“Eu nu am luat niciun ban. Era o transa dintr-un imprumut. Inregistrarile sunt scoase din context”, a spus Mircea Basescu la Digi24.
Totodata Mircea Basescu neaga orice fel de legatura a presedintelui Basescu cu acest caz. Intr-un comunicat de presa transmis Mediafax joi dimineata, Mircea Basescu arata ca presedintele Traian Basescu nu are nicio legatura cu cazul presupusului santaj, iar atragerea sa in acest “scandal mediatic nu are niciun suport real”.
“In primul rand semnalez faptul ca atragerea Institutiei Prezidentiale si a presedintelui Romaniei in acest scandal mediatic nu are niciun suport real. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, nu are niciun fel de legatura cu relatia mea cu membrii familiei Anghel. Mentionarea numelui lui Traian Basescu in dialogul purtat cu membrii familiei Anghel nu s-a facut in sensul concluzionat in cuprinsul emisiunii de televiziune. Am mentionat ca presedintele stie de cazul lui Anghel Sandu in conditiile in care dosarul acestuia era foarte mediatizat la acel moment, situatia sa fiind de notorietate. Este regretabil ca se incearca denigrarea Institutiei Prezidentiale in conditiile in care presedintele Romaniei, prin activitatea sa din ultimii ani, a incercat si a reusit sa faca Justitia sa poata functiona in Romania”, spune Mircea Basescu in documentul citat.
El mai spune ca pe parcursul cercetarii acestui dosar nu va beveficia de avantajul de a fi fratele lui Traian Basescu.
Antena 3 a prezentat miercuri seara, un filmulet in care apare Mircea Basescu, fratele presedintelui, alaturi de un membru al familiei lui Bercea Mondial. Acesta din urma ii reproseaza lui Mircea Basescu ca i-ar fi dat 350 de mii de euro ca sa intervina in Justitie pentru o pedeapsa mai blanda sau chiar eliberarea tatalui sau, Bercea Mondial. ” La mine au ajuns doar 250 de mii… Mi s-a pus mormanul ala de dolari in brate…”, se aude pe inregistrare Mircea Basescu, care sustine ca va vorbi si cu presedintele Basescu de caz si ca acesta ar sti despre ce e vorba. (Hotnews)

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …