Reacția Comisiei Europene după propunerea de revocare a Laurei Codruța Kovesi

reportersite
23 februarie 2018, 20:35

Comisia Europeană a reacționat, vineri, la propunerea făcută de ministrul justiției, Tudorel Toader, de revocare a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

juncker1 „Comisia urmăreşte cu atenţie şi îngrijorare ultimele evoluţii. Independenţa sistemului judiciar din România şi capacitatea sa de a lupta efectiv împotriva corupţiei sunt elemente fundamentale pentru o Românie puternică în cadrul UE, aşa cum au reamintit şi preşedintele CE, şi prim-vicepreşedintele Comisiei EUropene în declaraţia lor comună de luna trecută. Comisia va urmări evoluţiile procedurilor declanşate împotriva şefei DNA”, arată Comisia Europeană într-un comunicat pentru Digi24.

„În toate rapoartele precedente din cadrul MCV faptul că DNA şi-a menţinut evoluţia în ciuda presiunilor intense a fost văzut ca un semn de rezistenţă. Comisia a mai notat de asemenea în acest raport că, dacă acolo unde presiunile încep să afecteze lupta anticorupţie, Comisia va trece la reanalizarea concluziilor sale din rapoartele precedente”, se precizează în comunicat.

3 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. dorel 24/02/2018 la ora 16:11 -

  ERATA-S-a strecurat o eoare in loc de anul l V, este eronat anul Vl.

 2. dorel 24/02/2018 la ora 16:08 -

  Da, DOREL este din Tulcea care in ziua de 29 ianuarie 2016 ora13,30–14, am fost la D.N.A Bucuresti in audienta la un procuror de serviciu ,la cele solicitate de mine a spus ca nu mai am ce cauta acolo. Am fost la o institutie si nu la acel …..care este s-a exprimat ca pe mosia sa si nu ca un salariat platit cu bani multi din munca si truda mea cu care am muncit peste 35 de ani in specialitatea financiar-contabilitate revizor ct etc. Am absolvit lic.ec.SV.in anul 1970,iar in anii lll si Vl la obiectul drept am obtinut mediile 7,33,si 7,66,cand se invata carte.Sunt licentiat in drept cu o medie intre 8,oo si 9,oonu am fost lider dar am cumulat specialitatea economico-financiara ci disciplina drept.Mie ca persoana nu imi trebuie sa imi rezolve cineva o problema de contabilitate ca am lucrat peste 35 ani contabilitate industriala,comerciala,bugetara si cand observ si nu numai cand vad niste magistrati(magicieni)care dau niste hotarari in numele legii incep sa vorbesc singur.(Un mare om prieten a zis in fata Dorele mai bine sa vorbesti singur decat sa vorbesti cu un ………..Cei care gandesc sanatos au o memorie sanatoasa si nu sunt manipulati de altii,au capul lor si mintea lor se conduc singuri.Celor care vor citi aceste randuri le doresc sanatate si sa avem o tara cu oaameni si nu cu HOTI,HOTI.Treziti-va romani ca tara e distrusa de dusmani ca luara totul.paduri,petrol si oi.Jalea e mare la noi in tara,ca unii inbalti de aur se scalda iar alti goi flamanzi fara adapost.Acestia au fost artisti, etc…..,oameni.

 3. dorel 24/02/2018 la ora 15:16 -

  Sunt intodeauna pentru dreptate si todeauna impotriva minciuni si a nedreptati.
  Laura, Codruta trebuie sa fie acolo la locul unde este si acum ,este o doamna care gandeste mult ,sanatos si bravo ei ca rezista la atatia penali ,balauri cu gurile nesecate.Voi care sunteti impotriva lui Codruta sunteti antipartioti sunteti ……….HOTI.
  Codruta are o memorie si un corp sanatos dar are si in jurul ei niste lichele ,nite jigodi care nu poate sa le cunoasca in totalitate naravurile. BRAVO ,BRAVO ,BRAVO Codruta