Sunday , April 11 2021

Reactia BOR dupa infrangerea de la referendum

Patriarhia Romana transmite, dupa ce referendumul pentru redefinirea familiei in Constitutie a fost invalidat, ca indeamna “la apararea in continuare a familiei binecuvantate de Dumnezeu”.
Intr-un comunicat de presa, BOR precizeaza ca si-a indeplinit “misiunea civica si morala in spatiul public” si le multumeste celor aproape 4 milioane de cetateni care au votat la consultarea populara.
“In urma invalidarii referendumului din 6-7 octombrie 2018 pentru redefinirea casatoriei, Patriarhia Romana indeamna la unitate spirituala si la apararea in continuare a familiei binecuvantate de Dumnezeu.
Cu prilejul referendumului, Biserica Ortodoxa Romana si-a implinit misiunea ei civica si morala in spatiul public, unde a afirmat si aparat identitatea si valoarea familiei ca institutie umana creata si binecuvantata de Dumnezeu.
In acest sens, multumim celor aproape patru milioane de cetateni romani care au raspuns pozitiv prin participarea lor la vot”, a transmis Patriarhia Romana.
BOR mai arata ca atitutidea romanilor, indiferent ca au participat la vot sau nu, trebuie “respectata si analizata”. In plus, documentul mai sustine ca referendumul “a oferit posibilitatea de a cunoaste gradul de secularizare al societatii romanesti” din ziua de azi.
“Atitudinea pe care romanii si-au asumat-o, prin participare la vot sau prin neprezentare la vot, trebuie respectata si analizata, iar democratia bazata pe libertatea civica trebuie cultivata mai intens prin informare corecta si permanenta privind tema dezbatuta public.
Desi referendumul recent nu a fost validat, totusi acesta ne-a oferit posibilitatea de a cunoaste gradul de secularizare al societatii romanesti de astazi, precum si principalele pozitionari din societate privind afirmarea si apararea valorilor morale bazate pe credinta in Dumnezeu si istoria bimilenara a poporului roman.
In acest context social, Biserica Ortodoxa Romana are datoria de a sustine si promova in continuare familia binecuvantata de Dumnezeu si valorile credintei crestine”, se mai afirma in comunicat.
Doar 20,96% dintre romanii cu drept de vot s-au prezentat la urne, in Romania, in cele doua zile in care s-a desfasurat referendumul prin care s-a dorit revizuirea notiunii de familie in Constitutie, mult sub pragul de 30% necesar pentru validarea scrutinului.

Vezi si

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, infectat cu coronavirus: M-am infectat chiar înainte de rapel

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunţat sâmbătă că s-a infectat cu …