Sunday , October 2 2022

Razboi politic in Marea Britanie: Boris Johnson a propus alegeri anticipate pe 15 octombrie

Dupa votul pierdut in Camera Comunelor, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a propus o data pentru alegerile anticipate, cea de 15 octombrie, adica cu doua saptamani inainte de Brexit.

Motiunea care constituie primul pas pentru amanarea iesirii Marii Britanii din UE a intrunit 328 de voturi “pentru” la 301 “impotriva” si presupune ca parlamentarii pot veni cu un proiect pentru a amana Brexitul.

Liderul laburist Jeremy Corbyn a declarat ca proiectul de lege trebuie aprobat inainte de organizarea alegerilor.

In total, 21 de parlamentari conservatori, inclusiv o serie de fosti ministri ai cabinetului, s-au alaturat partidelor de opozitie pentru a invinge guvernul.

Dupa vot, Downing Street a anuntat ca parlamentarii conservatori care au votat cu opozitia vor fi exclusi din Partidul Conservator.

Premierul Boris Johnson le-a spus parlamentarilor ca nu are de ales decat sa depuna eforturi pentru a convoca alegeri anticipate in octombrie, adaugand: “Oamenii acestei tari vor trebui sa aleaga”.

Partidul Conservator din Marea Britanie, condus de premierul Boris Johnson, a pierdut marti majoritatea in Parlament, dupa ce conservatorul Phillip Lee a demisionat din partid, potrivit BBC.

Parlamentarul a anuntat ca devine membru al Partidului Liberal Democrat. Lee si-a anuntat demisia chiar in timpul discursului pe care premierul Boris Johnson il sustinea in Camera Comunelor.

ziare.com

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …