Friday , June 21 2024

Razboi la Cotroceni intre presedinte si premier. "Badaranul" vs "Mincinosul"

cotroceni

Victor Ponta şi Ioana Petrescu au fost astazi la Palatul Cotroceni. Preşedintele Traian Băsescu i-a invitat să îi explice de unde va lua Guvernul bani pentru a acoperi reducerea CAS. Nici premierul, nici ministrul de Finanţe nu au reuşit să-l convingă pe şeful statului de beneficiile acestei măsuri. Mai mult, preşedintele i-a cerut ministrului de Finanţe să-i trimită o listă cu argumente în favoarea reducerii CAS în următoarele zile.
Premierul a relatat că negocierile au degenerat într-o ceartă şi că preşedintele a avut un ton “bădărănesc” la adresa ministrului Finanţelor, lucru negat de Traian Băsescu. 
“Ce discuție să mai am, când spune că discuțiile au fost foarte dure, nepoliticoase. E interesant cum poate să mintă. O să fie prima dată când fac publice înregistrările discuțiilor. Ca să vedem cine minte, România TV, eu…”, a spus Băsescu.
Ca să nu existe interpretări, Traian Băsescu a dat publicităţii înregistrarea video a discuţiilor.

Traian Băsescu: „Reprezentanţii Guvernului nu au fost în măsură azi să-mi dea soluţiile de care avem nevoie sau explicaţiiile de care aveam nevoie”.
Discuții la Cotroceni:
Traian Băsescu: „Arătaţi-mi din ce se compune structura de venituri suplimentare”.
Ioana Petrescu: „În momentul în care vom elabora bugetul pe 2015, sursele vor fi foarte clare.
Traian Băsescu: Dați-mi argumente să o prommulg, altele decât lozinci. Altele decât simple declaraţii. Bănuiesc că aţi observat că Germania au intrat în declin şi asta ne va afecta…
Ioana Petrescu: Un motiv în plus ca să relaxăm fiscal şi să încurajăm firmele să angajeze…
Traian Băsescu: Nu angajează nimeni, doamnă…
Înainte ca aceste discuții să fie date publicității, Victor Ponta declarase: „Un ton destul destul de bădărănesc la adresa dnei ministru Petrescu, poate aflați de la președinte că studiile de la Harvard nu sunt nimic pe lângă studiile domniei sale”.
Traian Băsescu: către Ioana Petrescu „Unde spuneaţi că aţi terminat? La Harvard, la Oxford? Roubini e economist de Harvard. Mă aşteptam la argumente de genul lui, nu…. (râde)”
Ulterior, într-o conferință de presă, Traian Băsescu a declarat despre discuțiile cu premierul și ministrul de Finanțe: „O echipă foarte nepregătită și pentru mine a fost clar că singura abordare pe care o are și premierul, și ministrul Finanțelor e politică”.
Discuțiile de la Cotroceni s-au încheiat, totuși, în nota ironic-optimistă a premierului Victor Ponta: „Domnule preşedinte, o să ne descurcăm noi şi după noiembrie. Ţara asta se descurcă… Nu e nimeni de neînlocuit. Nu vă faceţi griji. Mergem în direcţia bună!”

Vezi si

Măsuri pentru fluidizarea traficului și puncte de prim ajutor deschise în principalele vămi în perioada Rusaliilor

Poliția de frontieră a anunțat vineri că a luat măsuri pentru fluidizarea traficului în perioada …