Saturday , July 20 2024

UPDATE: Ravagiile furtunii in Bucuresti: 17 raniti, zeci de panouri si copaci la pamant, avioane redirectionate

furtuna bucuresti imagine romania tv

UPDATE: Cel puţin 17 persoane au fost rănite în Bucureşti, joi după-amiază, în timpul furtunii. Zeci de copaci au căzut, iar cel puţin două târguri organizate în diferite puncte ale Capitalei au fost spulberate de vânt. Serviciul 112 a înregistrat sute de apeluri ale bucureştenilor. Zeci de localităţi din Ilfov, Giurgiu şi Argeş au rămas fără curent electric.
Cel puţin 17 persoane au fost rănite în urma furtunii de joi după-amiază din Capitală, una dintre acestea fiind în comă după prăbuşirea unui cort în zona Baba Novac, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI). În plus un întreg târg de ambarcaţiuni din Piaţa Constituţiei a fost pur şi simplu spulberat de furia naturii.
Trei maşini au fost distruse de un copac doborât de furtună pe strada Preciziei din sectorul 6, au declarat, oficiali ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti.
Sursele citate au precizat că, în urma furtunii, echipajele ISU au intervenit după ce un copac s-a prăbuşit peste trei autoturisme, pe bulevardul Preciziei, iar pe Şoseaua Antiaeriană au fost smulse de vânt mai multe cabluri electrice.
Realitatea TV relatează că numai în sectorul 4 au căzut 63 de copaci. Serviciul 112 a înregistrat sute de apeluri ale bucureştenilor.
Patru aeronave care ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” au fost redirecţionate spre Aeroportul “Mihail Kogălniceanu” din Constanţa din cauza furtunii, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, reprezentantul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Teodor Postelnicu.
Zeci de localităţi din Ilfov, Giurgiu şi Argeş au rămas fără curent electric.
Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti a declarat că au fost primite mai multe apeluri şi că cinci autospeciale de descarcerare au fost trimise pe teren.
De asemenea, s-au mai semnalat incidente în zona Arenele Romane. Cât despre scena prăbuşită, Daniel Vasile, a declarat că au fost trimise mai multe echipaje. “Nu e vorba de o scenă de concert, ci de un spaţiu de expoziţie”, a precizat Daniel Vasile.
Acesta a menţionat că în zona Unirii s-a desprins un panou publicitar. “A fost smuls de vânt. Nu există persoane rănite”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU
Două femei au fost rănite, joi, în centrul Capitalei, de un panou publicitar doborât de o rafală puternică de vânt. Incidentul s-a produs în zona Unirii. De asemenea, o scenă s-a prăbuşit în Piaţa Constituţiei, iar mai mulţi copaci au fost rupţi de rafalele puternice de vânt.
O furtună puternică s-a pornit, joi, în Bucureşti, puţin după ora 15.30. Mai mulţi copaci au fost rupţi de vântul puternic, care suflă cu o viteză de 70-75 km/h, la fel şi mai multe panouri publicitare. A plouat si a cazut grindina de mari dimensiuni.
Două femei au fost rănite serios de un panou doborât de vânt în faţa magazinului Unirii, chiar când încercau să coboare la metrou. Doi bărbaţi au fost, de asemenea, răniţi în Colentina şi Baba Novac.
În Piaţa Constituţiei o scenă amplasată în zonă s-a prăbuşit.
Traficul rutier se desfăşoară cu dificulate, vizibilitate fiind foarte scăzută, iar reprezentanţii Poliţiei Rutiere au recomandat conducătorilor auto să se oprească în trafic. Un reprezentant al Brigăzii Rutiere a declarat, la România TV, că în mai multe zone s-a semnalat prăbuşirea unor copaci sau a unor panouri publicitare, traficul fiind blocat pe strada Traian, la Baba Novac, dar şi pe străzile Toni Bulandra şi Negustori şi pe Bulevardul I. C. Brătianu, până la strada Colţea.
rtv.net

Vezi si

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale. Clienţii pot rezerva bilete şi pot face check-in online

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale, iar clienţii pot rezerva acum bilete şi …

One comment

  1. Beton si asfalt turnat peste radacinile copacilor pentru parcari pe spatiile verzi

    “Piedone a raportat pierderea a 63 de arbori, prăbuşiţi în tot sectorul care îl administrează.” Nu ma mira. S-a turnat beton sau asfalt peste radacinile copacilor si s-au facut borduri guler lipite de tulpina copacilor, astfel ca radacinile s-au sufocat. S-au facut parcari in disperare peste spatiile verzi si arborii au cazut peste masinile care i-au invadat. Romanii nu vor parcari supraterane/subterane civilizate unde masinile sunt puse la adapost ca nu sunt in fata blocului si ii costa bani, desi parcarile amenajate de primarii costa si ele bani. Doar la tzara pe marginea drumului parcarile nu costa bani! In Bucuresti (capitala europeana cica) o sa ajungem in curand sa nu mai avem copaci! In toate capitalele europene copacii seculari nu sunt taiati ca sunt batrani, sunt ancorati si li se asigura un perimetru de pamant in care sa se poata uda si respira.