Friday , May 31 2024

Rata de infectare s-a dublat în ultima lună în multe țări UE (GRAFIC)

Rata de infectare cu noul coronavirus s-a dublat în mai multe state europene, în ultima lună. În majoritatea țărilor din Europa cu o lună în urmă incidența cazurilor de COVID-19 era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepții fiind Rusia, Portugalia și Marea Britanie. Acum, în cele mai multe țări rate de infectare este în creștere cu până la 200%.

Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării în România a publicat miercuri grafice cu evoluția cazurilor de COVID-19 în Europa, unde incidența cazurilor crescuse de aproximativ 3,4 ori până în 19 iulie, comparativ cu o lună în urmă, notează HotNews.

În imaginile de sus, graficele reprezintă incidența numărului de cazuri: diferența procentuală a numărului de cazuri a ultimelor 14 zile raportat la numărul de cazuri a 14 zile precedente acestora. Mai exact, rata de creștere / scădere din 2 în 2 săptămâni.

Culorile: bleu și albastru reprezintă stagnare – scădere / roz și roșu: creștere de până la 200% (roșu închis)

Observații:
– cu o lună în urmă, în majoritatea Europei incidența cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepții fiind în Rusia, Portugalia și UK
– în momentul actual, Europa este în creștere a incidenței, majoritatea țărilor fiind în creștere cu până la 200%.

Graficele de jos:
– reprezintă evoluția în dinamică a mediei ultimelor 7 zile a numărului de cazuri, normalizată la 1 milion de locuitori.
– creșterea cea mai mare este în Cipru, urmată de Marea Britanie și Olanda;
– în Europa a crescut incidența cazurilor de aproximativ 3,4 ori până în 19.07.2021, comparativ cu o lună în urmă. (https://ourworldindata.org/covid-cases)

 

Vezi si

Mii de posturi vacante din spitale și serviciile de ambulanță, deblocate de Guvern

Mii de posturi vacante din spitale și serviciile de ambulanță au fost deblocate prin decizie …