Monday , November 28 2022

Rasmussen, la sosirea la summitul NATO: Rusia atacă Ucraina

rasmussen

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat joi că Rusia atacă Ucraina, amplificându-şi astfel retorica împotriva Moscovei în debutul summitului Alianţei Nord-Atlantice de la Newport, în Ţara Galilor (Marea Britanie), relatează Reuters.
‘Ne confruntăm cu un mediu de securitate schimbat substanţial. Spre Est, Rusia atacă Ucraina’, a declarat Anders Fogh Rasmussen jurnaliştilor la sosirea la summitul NATO care are loc într-un complex dintr-o staţiune de golf din afara oraşului Newport.
Întrebat despre planurile preşedintelui rus Vladimir Putin privind o încetare a focului în estul Ucrainei, Rasmussen a spus că Alianţa salută eforturile pentru găsirea unui acord de pace, dar că ceea ce contează este situaţia din teren.
Moscova neagă acuzaţia că a trimis trupe în Ucraina, însă NATO susţine că Rusia are peste 1.000 de militari care operează în estul Ucrainei.
Pe de altă parte, Rasmussen s-a declarat convins că aliaţii din NATO vor analiza cu seriozitate orice solicitare din partea guvernului din Irak de asistenţă în contextul confruntării cu insurgenţa jihadiştilor Statului Islamic.
 

Vezi si

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Fostul baron social-democrat Niculae Bădălău, în prezent vicepreședinte în cadrul Curții de Conturi, a fost …