Friday , October 7 2022

Rareş Bogdan, VALIDAT de comisii la conducerea TVR

rares bogdan

Realizatorul de televiziune Rareş Bogdan a fost avizat favorabil în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), marţi, de Comisiile de cultură din Parlament, cu 15 voturi “pentru”, un vot “împotrivă” (Theodor Paleologu) şi 5 abţineri. Urmează votul în plen.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că formaţiunea sa îl propune pe Rareş Bogdan pentru preluarea conducerii interimare a Televiziunii Publice, el arătând că Birourile celor două Camere au convocat plenul reunit pentru a supune votului această propunere pentru ora 14.30.
“La Birourile Permanente am cerut Comisiilor de Cultură din cele două Camere să se reunească în şedinţă. Am convocat şedinţa Camerelor reunite pentru orele 14.30 pentru a discuta conducerea interimară a TVR”, a spus Antonescu, după şedinţa Birourilor Permanente.
El a spus că propunerea PNL pentru conducerea TVR este Rareş Bogdan.
Rareş Bogdan s-a prezentat, marţi la prânz, la Comisiile de cultură reunite, pentru a fi audiat.
Rareş Bogdan: “Am avut televiziuni locale, am fost acţionar în ele, vin de acolo şi sunt esenţiale pentru TVR. Respect foarte mult presa locală, vin din presa locală, sunt foarte mulţi rareşi bogdani în presa locală. (…) Voi analiza toate contractele din TVR.”
Surse parlamentare au declarat pentru MEDIAFAX că reprezentanţii PSD iau în calcul să se abţină la votul de marţi din plenul celor două Camere ale Parlamentului în cazul validării în funcţia de preşedinte director general interimar al TVR a lui Rareş Bogdan, propus de PNL.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că are reţineri faţă de propunerea ca Rareş Bogdan să preia funcţia de preşedinte director general al TVR, el arătând că preocuparea sa este ca TVR să devină un serviciu dorit de români, dar care să cheltuie mai puţin în această perioadă dificilă.
“Propunerea pentru preşedintele director general va aparţine PNL. Nu ştiu să existe o propunere oficială în acest moment, dar există o propunere neoficială, înţeleg, confirmată chiar de domnul Antonescu”, spunea Ponta, într-o emisiune tv.
Întrebat dacă este vorba de Rareş Bogdan, Ponta a răspuns afirmativ. Chestionat dacă susţine şi el această propunere, Ponta a precizat: “Dacă colegii liberali o vor face, o să să discutăm atunci”. Întrebat dacă are reţineri, Ponta a răspuns: “Evident că am reţineri. Dar nu cred că e corect să vorbim despre un alt jurnalist”.

Vezi si

Un bebeluș prematur aruncat de viu la Maternitatea Polizu a supraviețuit. ”A dat cu piciorul în sac și copilul a început să plângă”. Ginecologul care l-a declarat mort și l-a aruncat într-o tavă este anchetat

Tatăl unui copil născut prematur care a fost declarat mort la naştere şi ”aruncat într-o …