Tuesday , June 18 2024

Rareș Bogdan, atac dur la adresa ministrului de Externe: Nu noi l-am numit acolo, ci statul. Bogdan Aurescu: E ca și cum m-ar ataca Sputnik

Rareș Bogdan l-a atacat la Prima TV pe ministrul de Externe Bogdan Aurescu. Europarlamentarul liberal a spus că pe Aurescu nu îl interesează interesul național și că nu a fost numit în funcție de PNL. Bogdan a adăugat că dacă el ar fi șeful direct al lui Aurescu nu l-ar mai ține în funcție, reproșându-i că România nu a cerut mai multe investiții sau armament sau o poziție mai dură pentru intrarea în Schengen, pentru că țara noastră ar fi acum într-o poziție favorabilă.

Întrebat dacă l-ar da afară pe Aurescu, Rareș Bogdan a răspuns afirmativ, adăugând că ar mai concedia “încă vreo câțiva”, “mulți și de la PSD”. Rareș Bogdan a spus că se întâlnește “cu congresmeni, cu senatori și cu oameni de la Bruxelles”, care îi spun: “Domnu` Bogdan, e dureros ce vă spun, Cereți, Cereți… nu cereți nimic! Cum adică nu cerem? Cereți domnule să vină 200 de miliarde investiții în România că nu vă poate refuza nimeni, cereți să vi se dea armament pe care să îl plătiți într-o 100 de ani că nu o să vă poată refuza nimeni, cereți să întrați în Schengen, cereți să luați vize, cereți orice” și l-a acuzat pe Aurescu că nu face aceste solicitări.

“E un loc al PNL, dar nu noi l-am numit acolo”, ci “statul”, a spus Bogdan, ridicând degetul în sus.

El a mai susținut că ambasadorul României la Viena, Emil Hurezeanu, nu a fost sunat sau căutat de Bogdan Aurescu sau de cineva de la MAE în cele 72 de zile cât a stat la București în urma chemării lui în țară după ratarea intrării în Schengen. “Domnul Hurezeanu a făcut ce a putut, cât a putut și s-a întors la post, România a ales să își relege relațiile diplomatice. Domnul Hurezeanu a stat 72 de zile la București, 72 de zile. Domnul Hurezeanu nu a primit nici un telefon în cele 72 de zile de la MAE. Nu a primit în 72 de zile cât s stat la București un telefon să facă o informare și verbală și nu doar scrisă ca un soldat disciplinat ce este. Haideți să trecem la alt subiect că numai mă enervez. (…) Poate o fost ocupat că sunt multe subiecte pe ordinea de zi”, a declarat Rareș Bogdan.

Întrebat dacă l-ar da afară pe Aurescu din guvern, Rareș Bogdan a răspuns: “I-aș spune, Măi Bogdane ce faci?”, dar a adăugat că Aurescu “o să rămână în MAE și după pentru că e mai puternic ca PNL Bogdan Aurescu”.

În replică, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, îi transmite lui Rareș Bogdan că nu îl interesează părerile lui: “E ca și cum aș fi atacat de Sputnik”.

“Nu mă intereseaza părerile lui Rareș Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale”, a declarat Bogdan Aurescu în exclusivitate pentru digi24.ro.

 

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Copii puși la muncă și obligați să ia parte la acțiuni religioase de angajații unei fundații din Botoșani

Polițiștii au descins, luni, la o fundație din Botoșani. Mai mulți copii erau exploatați prin …

error: