Thursday , September 29 2022
Breaking News

Raportul Avocatului Poporului: Sorin Oprescu trebuie internat

oprescu1

Echipa de verificare din cadrul instituției Avocatul Poporului, care a cercetat starea de sănătate a lui Sorin oprescu, dar și tratamentul aplicat persoanelor aflate în detenție și condițiile de detenție din Centrului de Arestare Preventivă din cadrul Poliției Capitalei, a decis că fostul primar al Bucureștiului trebuie să fie internat.
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat vineri, 25 septembrie, că în urma vizitei făcute de echipa de verificare la Centrul de Arestare Preventivă din cadrul Poliției Capitalei, acolo unde se află în detenție pentru 30 de zile și Sorin Oprescu, că fostul primar al Capitalei necesită internare.
Cei patru membri delegați să verifice starea de sănătate a lui Sorin Oprescu au purtat discuții cu conducerea Centrului de Arestare Preventivă, cu medicul instituției, cu Oprescu, dar și cu Alina Bica, aflată și ea în detenție pentru 30 de zile.
Astfel, raportul întocmit de echipa de verificare a Avocatului Poporului arată că fostul edil al Bucureștiului necesită internare în cadrul unei secții e cardiologie, unde să fie supus unor examene mai amănunțite, care nu se pot realiza în cabinetul medical al Centrului de Arestare Preventivă.
Tribunalul București a decis astăzi că Sorin Oprescu să rămână după gratii. Acesta ceruse să i se înlocuiască măsura arestului preventiv cu una mai ușoară. Primarul suspendat al Capitalei se afla în spatele gratiilor încă de la începutul lunii, când a fost arestat pentru luare de mită.
Luni seară, după ce Sorin Oprescu a acuzat dureri puternice în piept, medicul din arest a decis să-l transporte la Spitalul Sfântul Ioan. Dar nu cu o ambulanţă, şi cu maşina Poliţiei.
Astfel, Oprescu a fost trimis înapoi în arest. Marţi, reprezentanţii Poliţiei au vrut să-l ducă la Spitalul Floreasca pentru investigaţii, însă edilul – de profesie medic – a refuzat pe motiv că ar fi avut doar un puseu trecător. Câteva ore mai târziu, s-a simţit însă din nou rău şi a cerut să fie transportat la Spitalul Universitar, pentru a fi văzut de medicii lui curanţi. După mai bine de douăsprezece ore, familia ar fi fost anunţată că lui Oprescu i s-a aprobat vizita la spital, dar la Militar, nu la Universitar.
După aproape 10 ore, Poliţia Capitalei a anunţat însă că Oprescu nu va fi dus la spital, dar că poate fi consultat de medicul lui cardiolog în arest.
,,(…) factorii decizionali (Centrul Medical Doctor Nicolae Cretzulescu) au stabilit că persoana în cauză poate fi examinată de către un medic nominalizat expres, la locul de deţinere, urmând ca personalul medical ce are în supraveghere persoanele reţinute/arestate preventiv să permită efectuarea acestui consult la nivelul cabinetului medical din interiorul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă.”, a precizat Poliţia Capitalei, la 17.30.
Decizia autorităţilor îi scandalizează însă pe avocaţi, care se tem că edilul este la un pas de infarct.
“Sorin Oprescu a reclamat o stare generală proastă: durere în piept, stare de vomă, stare de greaţă…nu îşi mai simte degetele mâinilor, nu se poate monitoriza cu un EKG portabil, ci internat în spital”, susţine avocatul său.
Sorin Oprescu se află în arest din 6 septembrie pentru acuzaţii de luare de mită. Primarul suspendat al Capitalei suferă de diabet şi de afecţiuni cardiace.
 

Vezi si

Escortă româncă de 23 de ani, ucisă în bătaie de un client în Austria. Fata s-a înecat cu sânge și vomă

O tânără româncă a fost ucisă sâmbătă, 24 septembrie, în Austria. Ana Maria, despre care …

One comment

  1. escrocul asta de Ciorbea a fost trimis de Dragnea si Ponta sa-l salveze cit de cit pe alt escroc Oprescu. Cata mizerie mai poate fi.