Ranitii din Muntenegru sunt adusi la patru spitale din Bucuresti. Romanii decedati sunt din Bucuresti, Arges, Timis, Ilfov si Cluj

reportersite
25 iunie 2013, 13:29

raed arafat podgoricaToţi cei 29 de români răniţi în accidentul de duminică din Muntenegru, aflaţi la spitalul din Podgorica, inclusiv cei de la Terapie Intensivă, sunt adusi azi în România, a anunţat ministrul de Externe, Titus Corlăţean. Răniţii vor fi împărţiţi cele patru spitale din Bucureşti – Floreasca, Elias, Bagdasar Arseni şi Universitar. Familiile persoanelor decedate în accidentul produs în Muntenegru sunt anunţate marţi de echipe mixte formate din poliţişti şi psihologi.

Cei 29 de români răniţi în accidentul din Muntenegru vor fi transportaţi marţi la patru spitale din Bucureşti. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat că primii şase pacienţi români, cu răni mai uşoare, au fost îmbarcaţi deja în prima aeronavă. În acest moment se îndeplinesc procedurile de predare, către medicii români, a altor şase pacienţi, care vor fi transportaţi tot cu primul avion. Aceştia sunt într-o stare mai gravă decât primii, fiind intubaţi.

În al doilea avion, care este deja pregătit, vor fi îmbarcaţi alţi 18 pacienţi români.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a precizat că 11 dintre răniţii vor fi duşi la Spitalul Universitar, 10 la Floreasca, cinci la Elias, iar patru la Bagdasar-Arseni.

Autorităţile de la Bucureşti au început să comunice familiilor victimelor informaţiile legate de spitalele la care vor fi repartizaţi.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat duminică în jurul orei 18.00, ora României, într-o prăpastie din Muntenegru, accidentul soldându-se cu 18 morţi şi 29 de răniţi.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.

Familiile persoanelor decedate în accidentul produs în Muntenegru sunt anunţate marţi de echipe mixte formate din poliţişti şi psihologi, nouă dintre victime fiind din Capitală, cinci din judeţul Argeş, două din Timiş şi câte una din Ilfov şi Cluj, informeaza Romania TV.

Potrivit primarului din Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu, cinci dintre persoanele decedate în accidentul din Muntenegru erau din Curtea de Argeş, fiind vorba despre un fost consilier local, Nicolae Dervis, soţia acestuia, o profesoară pensionară, soţul acesteia şi tatăl unui fost consilier judeţean.

„Este vorba despre domnul fostul consilier locale de la PNL Nicolae Derviş şi de soţia sa, de ghidul excursiei, profesoara pensionară Mariana Mateescu, de soţul ei şi de tatăl fostului consilier judeţean PNL Mădălin Marinescu. Au scăpat cu viaţă, fiind internate la ORL, Ortopedie şi Neurochirurgie, trei doamne – profesoara Speranţa Nicolăescu, doamna Elisabeta Ciolacu şi doamna Marinescu, mama fostului consilier judeţean Mădălin Marinescu”, a declarat edilul.