Raniti in #Colectiv internati in Belgia, trimisi acasa pentru a face loc victimelor atacurilor

reportersite
22 martie 2016, 19:31

colectivPatru dintre cei sase tineri raniti in incendiul din clubul Colectiv din Bucuresti care se aflau internati in Belgia vor fi transferati in Romania pentru a face loc victimelor exploziilor din Bruxelles, soldate cu zeci de raniti si peste o suta de raniti, au declarat, marti, surse oficiale.

E vorba de Raluca Chitiga, Ciocanelli Silviu Mihail, Oana Rotariu si Marius Fratoaica, care vor fi externati marti din Spitalul Militar „Regina Astrid” din capitala belgiana.

Informatiile au fost furnizate agentiei Mediafax de catre o ruda a uneia dintre victime.

Primul ranit in clubul Colectiv externat din spitalul din Bruxelles a fost Silviu Ciocaneli, care a fost dus la hotel cu ambulanta.

Cei patru tineri faceau recuperare in spitalul belgian, fiind adusi aici de la alte centre medicale din Europa.

„Este perfect normal ce au facut medicii de acolo, este o situatie de asa natura in care trebuiau sa faca acest lucru. Atat timp cat pacientii din Romania nu aveau viata pusa in pericol si se aflau pentru recuperare acolo, este firesc sa se intample asa”, a declarat Raed Arafat, secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, pentru Mediafax.

In Spitalul Militar „Regina Astrid” raman internati Bogdan Molesag si Pavlos Popovici.

Incendiul devastator din clubul Colectiv a izbucnit in seara zilei de 30 octombrie 2015 in timp ce trupa rock Goodbye to Gravity isi lansa un nou album. La concert erau sute de oameni, majoritatea tineri, in momentul in care incaperea a luat foc de la artificii.

In seara tragediei au murit 27 de persoane, iar alti 37 de oameni au murit in spitalele bucurestene sau din strainatate, in total, 64 de suflete.