Wednesday , October 5 2022

Rafila: In urmatoarele zile, Romania va avea sute de persoane infectate cu coronavirus

Alexandru Rafila, seful laboratorului din cadrul Institutului “Matei Bals”, avertizeaza ca numarul imbolnavirilor cu Covid-19 va creste semnificativ in urmatoarele zile in Romania.
“Probabil ca peste o saptamana o sa fie multe sute de persoane infectate”, a sustinut Rafila. “Probabil ca peste cinci, sase zile o sa vedem o crestere foarte serioasa a numarului de cazuri. Sarim de suta maine, probabil ca peste o saptamana o sa fie multe sute de persoane infectate”, a spus el vineri seara, la Antena 3.

El a precizat ca nu trebuie ca oamenii sa intre in panica, dar ca fiecare dintre cetateni trebuie sa raspunda “cu calm”, sa inteleaga ca, in cazul copiilor, formele sunt usoare, ca trebuie protejati batranii, trebuie evitate aglomeratiile. “Probabil in perioada urmatoare vom adopta un alt model de abordare a acestei boli, daca pana acum ne-am opus intrarii de persoane (..) trebuie sa trecem la faza a doua in care toate cazurile usoare se vor trata la fel cum se trateaza cazurile de gripa, iar cazurile complicate in spitale”, a spus Rafila.
La randul sau, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta Raed Arafat a declarat ca au aparut doua situatii de “raspandire majora” de catre doua persoane, fiind vorba despre tanara de 26 de ani din Hunedoara care nu a respectat recomandarile si de fostul ofiter MAI internat la Spitalul “Dimitrie Gerota”.
Au aparut cazuri de infectie si printre cei care au venit din afara Romaniei, a precizat Arafat.
“Inca nu suntem in faza in care sa avem raspandire exponentiala, dar nimeni nu poate spune ca aceasta faza nu se va ajunge la ea, cum s-a ajuns in alte tari”, a mai spus el.

Vezi si

Primăriile trebuie să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii

Autoritățile locale din toată țara care alocă fonduri pentru sport vor fi obligate să dea …