Monday , October 3 2022

RADU PRICOP, ginerele lui Traian Băsescu, URMĂRIT PENAL în dosarul de şantaj al lui Lucinschi

radu-pricop

Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, s-a prezentat, marţi, la DNA, pentru audieri. Potrivit unor surse judiciare, citate de România TV, soţul Ioanei Băsescu a fost pus sub urmărire penală într-un nou dosar, cel în care a fost reţinut pentru şantaj şi trafic de influenţă fiul fostului preşedinte al Moldovei, Sergiu Lucinschi. Pricop este suspectat de complicitate la şantaj.
Radu Pricop a ajuns la sediul DNA în jurul orei 10.45. Soţul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte, le-a declarat jurnaliştilor, la sosire, că nu ştie de ce a fost chemat de procurori.
Pricop a părăsit sediul DNA după aproximativ 45 de minute. Acesta nu a vrut să facă declaraţii, spunând că nu poate comenta anchetele în derulare.
Potrivit unor surse judiciare, citate de România TV, Radu Pricop a fost citat pentru a i se comunica calitatea de suspect în dosarul în care a fost reţinut fiul fostului preşedinte al Moldovei, Sergiu Lucinschi, reţinut pentru șantaj şi trafic de influență. În acelaşi dosar a mai fost reţinut un ofiţer de politie din cadrul DIICOT, acuzat de luare de mită.
Radu Pricop este suspectat de complicitate la şantaj, în dosarul în care Sergiu Lucinschi este acuzat că ar fi constrâns un om de afaceri să-i dea patru milioane de euro, pentru a-şi retrage o plângere la DIICOT. Pricop este suspectat că l-a ajutat pe Sergiu Lucinschi să-l şantajeze pe omul de afaceri Alexandru Horpoş, cerându-i 4 milioane de euro.
 
 

Vezi si

Sondaj Avangarde: 61% dintre români ar alege suveranismul, dar 70% vor să rămânem în UE

​​Pompierii sunt primii în topul încrederii românilor, cu o cotă de 77%, urmați de SMURD …