Monday , May 20 2024

Radu Mazare rămâne în arest încă 30 de zile. Înalta Curte a admis cererea DNA

mazare

RADU MAZĂRE rămâne în arest încă 30 de zile, a decis, miercuri, ICCJ. Magistraţii au admis astfel cererea DNA de prelungire a arestării preventive față de primarul suspendat al municipiului Constanța. Decizia nu este definitivă.
Radu Mazăre rămâne după gratii încă o lună. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis prelungirea arestării preventive pentru 30 de zile față de primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, cercetat pentru trei infracțiuni de luare de mită, două infracțiuni de conflict de interese și abuz în serviciu, anunta Romania TV.
Instanța supremă a admis propunerea DNA de prelungire a mandatului de arestare preventivă cu încă 30 de zile în cazul lui Radu Mazăre. Aceeași decizie s-a luat și în cazul omului de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv și în altă cauză.
Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.
În 2 aprilie, instanța supremă a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi după ce a admis o contestație a DNA. Anterior, pe 18 martie, un alt complet hotărâse ca Radu Mazăre să fie cercetat în libertate.
Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța.
 
 

Vezi si

Temperaturi de vară și ploi însemnate cantitativ. Prognoza meteo pe regiuni, până pe 2 iunie

Prognoza publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) arată că regimul termic estimat de …