Saturday , July 20 2024

Rachete rusești au survolat regiunea Cernăuți. S-au auzit explozii în zonă, sistemul antiaerian ucrainean s-a declanșat

Mai multe rachete rusești au fost filmate survolând joi regiunea Cernăuți din Ucraina, scrie Libertatea.

Sistemul de apărare antiaeriană ucrainean s-a declanșat, în zonă fiind auzite mai multe explozii. Până în acest moment, nu există nicio confirmare oficială legată de eventuala doborâre a unei rachete rusești.

O alertă aeriană a fost anunțată în toată Ucraina joi, la ora 15:59. Șeful Administrației militare regionale Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a informat despre detectarea rachetelor și funcționarea sistemului de apărare aeriană deasupra regiunii Cernăuți, relatează Bucpress.

Administrația Militară i-a rugat pe cernăuțeni să nu părăsească adăposturile. Pe canalele de Telegram din regiunea Cernăuți au fost publicate mai multe clipuri video cu zborul a cel puțin 2 rachete filmate la 50 km de granița cu România. Administrația Militară de Stat  a informat că a fost activat sistemul de apărare antiaeriană.

A apărut si varianta că una dintre rachete ar fi fost doborâtă, dar până în acest moment nu există nicio confirmare oficială în acest sens.

La câteva minute după survolul rachetelor deasupra regiunii Cernăuți, canalele de Telegram au informat despre bombardarea unui obiect militar pe teritoriul regiunii Lvov.

Ulterior, s-a auzit zgomot de explozii în regiunea Ternopil, iar șeful administrației militare regionale, Volodimir Truș, i-a îndemnat pe locuitori să rămână în adăposturi. Mai târziu, Truș a clarificat că sistemul de rachete antiaeriene a fost activat pe teritoriul comunității Ciortkiv. (O.S.)

 

Vezi si

Sărbătoare: Sfântul şi slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul. Tradiții și obiceiuri

Sfântul şi slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul este pomenit în calendarul creştin ortodox la 20 iulie. …