Wednesday , April 17 2024

Putin vrea razboi. Occidentul e nesigur. Romania se scufunda si fara ajutorul Rusiei. Interviu cu Armand Gosu

minsk

Oricum ai analiza acordul semnat la Minsk, el este o victorie a lui Putin. Liderul de la Kremlin sparge izolarea in care s-a aflat in ultimele luni. Putin si separatistii pro-rusi isi asuma o singura obligatie importanta: – incetarea focului, in rest, doar obligatii ale Kievului, arata conf. Armand Gosu, analist specializat in spatiul ex-sovietic.
Intr-un interviu acordat Ziare.com, Armand Gosu a analizat in detaliu prevederile acordului de la Minsk si probabilele lui efecte. “Spre deosebire de occidentali care ar face orice concesie lui Putin numai sa nu trebuiasca sa lupte cu Rusia, ucrainenii sunt hotarati sa reziste presiunilor Kremlinului. In acest moment, scenariul unui razboi local, ruso-ucrainean, extins la zona de est si sud-est a Ucrainei este cel mai plauzibil.”
In opinia lui Armand Gosu, Vladimir Putin isi doreste un razboi, insa Romania nu este in real pericol pentru ca niciun general de stat major rus nu poate sa ia in calcul un atac de amploare impotriva Romaniei. “Daca prabusesti Romania, nu impresionezi pe nimeni. N-o sa tremure nimeni de frica ta. De aceea, si Rusia se orienteaza spre tari mai solide, mai serioase, cu armata si clasa politica responsabile.”
Cititi continuarea unei analize lucide a situatiei din Ucraina pe ziare. com

Vezi si

Asociația Agențiilor de Turism propune o taxă de 1 euro pentru toți călătorii care aterizează pe aeroporturile din România

Banii ar ajunge la un fond de garantare a biletelor dacă dă faliment compania aeriană. …