Thursday , December 1 2022

Putin conduce TOPUL celor mai puternici oameni din lume. Liderul grupării SI, în top prima dată

putin

Liderul autoproclamat al grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, apare pentru prima dată în clasamentul anual al celor mai puternice personalităţi din lume, întocmit de revista americană Forbes, care este condus de Vladimir Putin pentru al doilea an consecutiv.
Statele Unite, aflate în război împotriva organizaţiei Stat Islamic de la începutul lui august, au oferit o recompensă de 10 milioane de dolari pentru capturarea sa.
Preşedintele rus Vladimir Putin, după ce a anexat Crimeea în martie, a orchestrat conflictul în Ucraina, a semnat cu China un contract de miliarde de dolari pentru construcţia unui oleoduct, şi-a consolidat poziţia în fruntea acestui clasament, în faţa preşedintelui american Barack Obama.
“Deci cine este cel mai puternic: liderul omnipotent aflat la conducerea unei puteri corupte şi agresive sau liderul cu mâinile legate care conduce ţara cea mai dominantă din lume?”, se întreabă Forbes.
Xi Jinping, care va mai rămâne la conducerea Chinei încă zece ani, în cursul cărora imperiul ar urma să eclipseze statele Unite, se clasează pe locul al treilea.
Papa Francisc se clasează pe locul al patrulea, iar cancelarul german Angela Merkel pe locul al cincilea.
Printre noile nume care apar în acest clasament pe 2014 figurează premierul indian Narendra Modi (locul 15) şi Jack Ma (locul 30), fondatorul grupului Alibaba şi cel mai bogat chinez.
În acest clasament cu cele mai influente 100 de personalităţi se află 26 de americani şi 19 persoane originare din Asia, dintre care şase din China. Doar nouă femei se află în acest top în 2014, printre care şi Christine Lagarde (locul 33).
 
 

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …