Friday , February 3 2023

Putin anunţă: Guvernul şi opoziţia au semnat un armistiţiu în Siria

putin-al assad

Guvernul de la Damasc şi opoziţia siriană au semnat un armistiţiu, a anunţat preşedintele rus Vladimir Putin, care a ţinut să sublinieze că acordul este unul fragil, relatează agenţia de ştiri Tass, citată de Mediafax.
Coaliția Națională Siriană (CNS), principala formațiune care reprezintă opoziția politică din exil, susține acordul de încetare a focului care ar trebui să intre în vigoare la miezul nopții pe tot teritoriul Siriei, a anunțat purtătorul de cuvânt Ahmad Ramadan.
Acordul de încetare a focului ar urma să intre în vigoare pe 30 decembrie, la miezul nopţii, a declarat ministrul rus al Apărării, citat de Reuters, potrivit Mediafax.
“Am primit informaţii, în urmă cu câteva ore, că s-a înregistrat o evoluţie în sensul dorit de toată lumea şi pentru care am muncit îndelung.
Trei documente au fost semnate. Primul este un armistiţiu între Guvernul sirian şi opoziţia armată. Un altul este un pachet de măsuri pentru supervizarea acordului de încetare a focului. Iar al treilea este un document prin care părţile se angajează să participe la discuţiile de pace pentru soluţionarea crizei din Siria”, a declarat Putin.
 

Vezi si

PSD și PNL se contrazic prin comunicate în privința taxei de solidaritate

Social-democrații le cer liberalilor să-și definească poziția față de taxa de solidaritate aplicabilă companiilor cu …