Saturday , February 24 2024

Pui electorali: Deputatul Florin Popescu, condamnat la doi ani cu executare

florin popescu interviu

Deputatul Florin Popescu, acuzat ca a oferit mita 70 de tone de pui, la alegerile din 2012, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.
Decizia nu este definitiva, parlamentarul putand sa o atace cu recurs in termen de zece zile.
Deputatul Florin Popescu a fost acuzat de DNA ca in 2012 a oferit mita electorala constand in 70 de tone de pui grill, pe care i-a cerut de la o firma din judetul Dambovita. La vremea aceea era presedintele Consiliului Judetean din partea PDL.
“In anul 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita al unui partid politic, i-a cerut administratorului unor societati comerciale (denuntator in cauza) cantitatea de 60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui cetatenilor in scop electoral, in contextul campaniei electorale din luna iunie 2012”, anunta DNA.
Florin Popescu a fost, incepand cu 2012, deputat PDL, ulterior alegand sa o urmeze pe Elena Udrea inPartidul Miscarea Populara. In momentul in care DNA-ul a inceput urmarirea penala impotriva sa, a demisionat din PMP.

Vezi si

Rata de sărăcie în rândul tinerilor este de patru ori mai mare în România decât în UE

România avea în 2022 cea mai ridicată rata de deprivare materială şi socială severă în rândul tinerilor …