Wednesday , June 16 2021

PSD-UNPR-ALDE nu depun motiune de cenzura

tariceanu-dragnea

Liderii PSD, ALDE si UNPR au decis joi, in urma consultarilor de la sediul PSD, ca nu vor depune motiune de cenzura, intrucat acest demers ar duce pana la urma alegeri anticipate cu doar o luna inainte celor la termen, asa cum a declarat in repetate randuri in ultimele zile Liviu Dragnea.
Argumentul acestei decizii se bazeaza pe faptul ca, odata ce trece motiunea de cenzura, presedintele Klaus Iohannis nu va numi un premier de la majoritatea PSD-UNPR-ALDE, nominalizarile sale vor pica in parlament si se vor organiza anticipate. Calculul facut de liderii politici este ca alegerile anticipate s-ar putea organiza in octombrie, cu doar o luna deci inainte de alegerile parlamentare la termen.
Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a precizat ca, in cadrul discutiilor, au fost aduse argumente in favoarea motiunii.
“In discutiile pe care le-am avut si noi si colegii din PSD si UNPR am adus multe argumente in favoarea depunerii. Nu vrem sa fortam preluarea puterii pe final de mandat al Parlamentului, care are o credibilitate erodata. Daca ajungem sa facem majoritatea acest lucru sa se bazeze pe voturile cetatenilor,” a spus Tariceanu.
Acesta a avertizat insa ca guvernul va fi “supravegheat” mai atent si ca i se va restrange puterea de a da ordonante pe perioada verii, cand este vacanta parlamentara.
“Vom restrange la maximum posibilitatea guvernului de a legifera prin Ordonante de Urgenta in perioada vacantei. Nu ii putem da mana libera” guvernului, a spus Tariceanu.
HotNews

Vezi si

Renate Weber a fost demisă din funcția de Avocat al Poporului

Renate Weber a fost demisă din funcția de Avocat al Poporului de plenul reunit al …