Friday , July 1 2022

PSD şi PNL au părăsit sala în care se desfăşoară şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor

Deputaţii PSD şi PNL au părăsit sala în care se desfăşoară şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor după respingerea cererii privind constituirea unei comisii în cazul Anastase şi după ce parlamentarii au apropbat o iniţiativă privind alcătuirea grupului independenţilor.
Anunţul privind intenţia opoziţiei de a părăsi sala a fost făcut după ce plenul Camerei Deputaţilor a aprobat cu 129 de voturi “pentru”, 119 împotrivă şi două abţineri înscrierea pe ordinea de zi a două proiecte de hotărâre care vizează înfiinţarea grupurilor independenţilor.
Liderul deputaţilor PNL Călin Popescu Tăriceanu a apreciat că decizia de modificare a ordinii de zi şi a regulamentului Camerei astfel încât să se permită alcătuirea unui grup parlamentar reprezentând UNPR în Parlament “reprezintă o gravă încălcare a regulilor de bază ale democraţiei pentru că desconsideră votul cetăţenilor”.
Atât PNL cât şi PSD au susţinut că părăsesc sala de şedinţe pentru că “nu pot fi părtaşi” la acest mod de desfăşurare a lucrărilor.
Plenul Camerei a respins, marţi, cererea opoziţiei privind înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă în legătură cu modul în care a fost dat votul la Legea Pensiilor într-o şedinţă condusă de Roberta Anastase.
Deputaţii puterii şi ai opoziţiei au avut un schimb de replici, marţi, în plenul Camerei, după ce Eugen Nicolicea a propus modificarea ordinii de zi pentru introducerea a două proiecte de hotărâri vizând constituirea grupului independenţilor.

Vezi si

ANPC: Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor anulat

Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor …