PSD preia Ministerul Justitiei de la PNL. Ponta vrea sa propuna un tehnocrat

reportersite
03 aprilie 2013, 19:27

ponta guvernDupă tensiunile legate de nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA, PNL renunţă la postul de ministru al Justiţiei. Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după şedinţa USL de la Senat, că le-a propus liberalilor ca PSD să îşi asume Ministerul Justiţiei, iar aceştia au fost de acord. Potrivit lui Ponta, PNL nu a cerut în schimb un alt minister.

Premierul Victor Ponta a anunţat că PSD îşi va asuma Ministerul Justiţiei.

„Am avut o discuţie pe tema exercitării mandatului de ministru al Justiţiei. Eu am propus colegilor de la PNL, pentru a nu mai exista vreun subiect de dispută, să asumăm, din partea PSD, Ministerul de Justiţie şi pentru a păstra echilibrul, PNL să ocupe un alt portofoliu. Decizia PNL a fost de a accepta asumarea şi nu au solicitat niciun fel de minister în schimb. Am închis, practic, toată disputa şi toate discuţiile din ultimele zile. Sper să iau deciziile cele mai bune”, a declarat Ponta.

Premierul a precizat că rămâne ministru interimar la Justiţie până vor fi finalizate propunerile. „Opţiunea mea pentru noul ministru se îndreaptă către o persoană care să nu fie membru de partid”, a completat liderul PSD.

Ponta a precizat că „soluţia de rezolvare a discuţiilor din USL” a apărut „în urmă cu 20 de minute, în interior” şi nu a avut timp să se gândească pe cine va propune.

„Prefer o persoană care să nu fie membru de partid şi care să aibă experienţă în magistratură şi dacă are experienţă şi în relaţii internaţionale cu atât mai bine.  Prin această decizie neaşteptată, nu mai există niciun fel de diferend în cadrul USL, colaborăm din nou fără niciun impediment. Niciodată nu mi-a trecut prin cap ca vreunul din litigiile apărute între noi să ducă la ruperea USL. Şi liberalii, şi noi suntem dispuşi să găsim orice fel de soluţie pentru a păstra USL”, a mai spus Ponta.

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Adi Rusu 03/04/2013 la ora 19:54 -

    fratilor sa speram ca se va schimba ceva si cu mafia din suceava ca procurori is fac de cap