Tuesday , February 27 2024

PSD acuza PDL si UDMR pentru votul negativ primit de Leonard Orban

Cătălin Ivan, liderul delegaţiei de eurodeputaţi PSD, a declarat, pentru MEDIAFAX, că votul negativ primit pentru candidatura ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban, pentru Curtea Europeană de Audit, se explică prin mobilizarea PPE de către PDL şi UDMR.
“Dacă toţi pedeliştii şi udemeriştii ar fi votat pentru, lucrurile erau bune. Dar toţi cei de la PDL şi UDMR au fost în sală şi s-au asigurat că nu trece votul pentru candidatura României. Pentru alte cauze mai importante nu s-au bătut la fel de tare. Acum s-au mobilizat foarte bine pentru a vota împotrivă”, a afirmat Cătălin Ivan.
De asemenea, acesta a arătat că votul negativ la adresa candidaturii lui Orban, fost comisar european, este de fapt şi “împotriva României”.
“Ne facem de râs în Europa. Sunt colegi din PPE care mi-au spus că au fost şi la Bucureşti, la Congresul PPE, şi că nu le-a plăcut PDL şi nu înţeleg deloc politica românească”, a mai afirmat Ivan.
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, nu a primit, marţi seară, numărul necesar de voturi în plenul Parlamentului European pentru ocuparea postului de la Curtea Europeană de Conturi, candidatura sa fiind respinsă.
Votul a avut loc marţi seară la Strasbourg, fiind secret. Au fost înregistrate 294 de voturi “împotrivă” şi 269 de voturi “pentru”.
Orban primise aviz negativ şi din partea Comisiei de Control Bugetar a PE pe 26 septembrie, cu 14 voturi împotrivă şi 12 favorabile. Votul PE, deşi consultativ, este decisiv în privinţa ocupării de către Orban a postului de la Curtea Europeană de Conturi din Luxemburg. Consiliul European, căruia îi aparţine decizia finală, nu trece de obicei peste votul PE.

Vezi si

Românii își vor putea înmatricula și radia mașinile online

Camera Deputaţilor a adoptat, marți, un proiect de lege care prevede crearea unei aplicații prin …