Tuesday , October 4 2022

PSD acuză PDL că a fraudat votul în plen pe Legea pensiilor

Social-democraţii reclamă fraudarea votului la Legea unitară a pensiilor. Şedinţa partidului de astăzi este dedicată încercării de a dovedi că PDL a fraudat votul final la acest act normativ. Duminică, Victor Ponta a ironizat-o pe preşedinta Camerei Deputaţilor care l-a caracterizat pe acesta ca “micul Caţavencu”, spunând că se bucură că Anastase l-a citit pe Caragiale şi îi aplică principiile, numărând deputaţii din doi în doi.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus la începutul şedinţei BPN că cea mai importantă acţiune a social-democraţilor din această săptămâna va fi, pe lângă contestarea la CCR a Legii pensiilor, sancţionarea “fraudei fără precedent” din plenul Camerei de săptămâna trecută, unde “80 de parlamentari PDL şi probabil independenţi, sau ce-au mai fost ei, au hotărât să distrugă viaţa a şase milioane de pensionari”.
“80 de parlamentari număraţi, e adevărat, ca în Caragiale, cu două la prefectură, două la şcoala de fete. Mă bucur să văd că doamna Anastase l-a citit pe Caragiale şi îi şi aplică principiile. De la 80 de deputaţi prezenţi a numărat 170 prezenţi şi viaţa a şase milioane de pensionari va fi afectată de această fraudă cumplită”, a spus Ponta, adăugând că trebuie împiedicat acest precedent, pe care pedeliştii vor încerca să-l utilizeze şi la alte legi pe care le pregătesc, cum ar fi modificarea Codului muncii şi Legea salarizării.
Afirmaţiile lui Ponta vin după ce Roberta Anastase a afirmat duminică, la Sinaia, că liderului PSD i se potriveşte titulatura de “micul Caţavencu”, pentru că la acesta “responsabilitatea e sublimă, dar lipseşte cu desvârşire”.
Potrivit unor articole de presă, la plenul Camerei Deputaţilor de săptămâna trecută, unde a fost votată Legea pensiilor, în sală ar fi fost prezenţi un număr de 80 de parlamentari, mult sub cvorumul de şedinţă. Legea pensiilor a fost adoptată miercuri oficial cu 170 de voturi favorabile, două împotrivă şi trei abţineri, în absenţa reprezentanţilor opoziţiei care au preferat să părăsească lucrările din cauza disputelor cu puterea pe marginea valorii punctului de pensie. (realitatea.net)

Vezi si

Mesaje false, privind prezentarea în magazinele E.ON, transmise clienților companiei

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false, transmise via Whatsapp/SMS în numele companiei, …