Friday , December 8 2023

PSD a votat guvern cu Nicolae Ciucă premier

Conducerea PSD a votat în unanimitate pentru intrarea la guvernare alături de PNL și UDMR și pentru structura guvernului negociată în aceste zile. De asemenea, liderii PSD au aprobat prin vot ca primul premier în Guvern să fie Nicolae Ciucă, au afirmat surse pentru Digi24.

Ciolacu, lider, PSD, motiune, amanata, Obiectiv de Suceava

Potrivit unor surse politice, Marcel Ciolacu le-a transmis colegilor că varianta primului premier la PNL este una bună, pentru că social-democrații vor avea ministerul Finanțelor pentru următoarele 18 luni și astfel vor putea să implementeze „pachetul social”. PSD va avea și alte ministere importante în guvern, printre care Transporturi, Muncă, Familie, Apărare, Economie sau Agricultură, precum și, foarte important, Secretariatul General al Guvernului.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni dimineață, înaintea ședinței, că va propune în şedinţa Consiliului Politic Naţional, care are loc înainte de consultările de la Cotroceni, ambele variante de negociere: premier de la PNL sau premier de la PSD. Ciolacu a afirmat că implicarea PSD este necesară pentru încheierea crizei politice.

„O să propun ambele variante, care partid va avea primul premier și care sunt condițiile”, a spus Marcel Ciolacu luni dimineață, întrebat ce variantă va propune în ședința Consiliului Politic Național.

 

Vezi si

Eurobarometru: Şapte din zece români consideră că apartenența la UE aduce beneficii României. Trei sferturi spun că vor vota la europarlamentare. UE are imagine pozitivă în rândul a 45% dintre cetățenii săi

Şapte din zece români (69%) consideră că statutul de membru al Uniunii Europene aduce beneficii …