Tuesday , April 16 2024

PSD a hotarat sa voteze starea de alertă pentru inca 15 zile și vrea redeschiderea bisericilor și a teatrelor

În ședința Comitetului Executiv Național al PSD, social democrații au decis să modifice în Parlament documentul pentru prelungirea stării de alertă pe care îl va elabora Guvernul sub forma unei Hotărâri. 

Marcel Ciolacu a anunțat, după ședința PSD, deciziile luate de social-democrați în privința stării de alertă.

„Aș fi vrut să vă spun mai multe, dar deoarece nu avem nicio analiză de risc, nicio propunere, din partea Guvernului, de prelungire a stării de alertă, nu știm peste câteva ore ce se va întâmpla când va expira starea de alertă. Știm un lucru. În spațiile închise se pot juca păcănele. Știm că în biserici nu se poate intra. Nu știm dacă bolnavii cronici pot merge în continuare la tratament în spitale. Avem spitale închise, precum este spitalul Colentina, din punctul nostru de vedere, degeaba. Sunt spitale suport COVID cu zero pacienți.

Am luat o decizie în Comitetul Executiv: tot ce ține de sănătatea românilor va fi votat de PSD. Exclus să votăm în continuare achiziții directe și multe alte aberații care au fost în aceste 3 luni de zile și care n-au ajutat decât pe unii să se îmbogățească.

Ne-am dori o stare intermediară și, împreună cu colegii, am decis: nu va fi prelungită starea de alertă cu mai mult de 15 zile”, a declarat Marcel Ciolacu, după ședința Comitetului Executiv al PSD.

Acesta a confirmat că social-democrații vor include în proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru prelungirea stării de alertă o prevedere privind redeschiderea lăcașelor de cult.

„Cred că dacă păcănelele pot fi deschise și teatrele pot fi deschise. Managerii de teatre au suficientă capacitate să gestioneze aplicarea legii, urmând pe urmă cu adevărat Guvernul să vină cu normele”, a afirmat liderul PSD, citat de Digi 24.

Vezi si

Azi începe perioada de depunere la birourile electorale a candidaturilor pentru alegerile locale

Partidele politice, alian­țele, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale și candidații independenți vor putea, începând de …