Friday , December 2 2022

PSD a aprobat negocieri cu PNL și UDMR. Grindeanu: Cîțu nu va fi premier într-un guvern din care PSD face parte

Consiliul Național al PSD a votat, luni, în unanimitate, să demareze negocierile pentru formarea unui guvern cu PNL-UDMR şi minorităţi.

De asemenea, social-democraţii au o serie de condiții- măsuri pe care vor să le introducă în viitorul program de guvernare. PSD și PNL au avut o întâlnire anterioară în urma căreia s-a convenit că fiecare formaţiune va merge în forurile de conducere pentru a decide dacă vor o astfel de coaliţie de guvernare.

Sorin Grindeanu i-a transmis și un mesaj lui Florin Cîțu: nu va fi premier într-un guvern din care PSD va face parte. El i-a amintit liderului PNL că a fost demis printr-o moțiune de cenzură depusă de social-democrați. Grindeanu nu a exclus totuși ca viitorul prim-ministru să fie un liberal.

„Știți că noi am inițiat și am votat o moțiune de cenzură prin care Florin Cîțu a plecat din funcția de premier. E un lucru de la care nu facem rabat. Florin Cîțu nu poate să mai fie premier într-un guvern în care are în componență PSD. Noi am sancționat deja capacitatea dlui Cîțu de a conduce un guvern. (…) PSD consideră că etapa Florin Cîțu premier a fost depășită”, a spus Sorin Grindeanu.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat și faptul că în negocierile dintre PSD, PNL și UDMR se vor forma patru comisii, inclusiv una în care se va discuta despre revizuirea Constituției.

”Vor fi patru echipe de negociere: o echipă la nivel politic, o echipă care va lucra pe un acord politic, o echipă care va lucra pe programul de guvernare și o echipă pentru revizuirea Constituției. Suntem deschiși la negocieri pentru a rezolva problemele românilor. Toate discuțiile au fost despre prioritățile de guvernare, în viziunea PSD. Nu a fost vorba deloc despre funcții”, a declarat Sorin Grindeanu.

Vezi si

Recordul de căldură în România, în decembrie: 23,4 grade Celsius

În decembrie se pot înregistra temperaturi neobişnuite, de 15 – 20 de grade Celsius, spun …