Tuesday , October 4 2022

Protocol special pentru eventualele cazuri de deces din cauza coronavirusului: cadavrele vor fi dezinfectate, sicriele vor fi sigilate încă din spital. Înmormântarea se face în cel mai scurt timp

Ordinul aprobă un protocol specific pentru eventualele cazuri de pacienți decedați după infectarea cu coronavirus și are ca scop stoparea răspândirii virusului. Cadavrele vor fi depuse în sicrie care vor fi sigilate, fiind interzisă deschiderea acestora după preluarea de la spital.
Trupul persoanei decedate nu va putea fi văzut decât de cel mult doi membri ai familiei, care vor trebui să poarte echipament de protecție, și nu va putea fi atins decât cu mănuși de protecție. Trupul neînsuflețit se bagă în saci, se dezinfectează cu produse biocide, apoi se introduce în sicriu, care va fi sigilat.
Actul legislativ detaliază și echipamentul pe care medicii și ceilalți lucrători din spitale trebuie să îl poarte în astfel de situații.
Înmormântarea sau înhumarea se face în cel mai scurt timp, iar sicriul va rămâne închis, fiind interzisă orice acțiune de deschidere a acestuia.
Măsurile apar în Ordinul pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus (SARS-CoV2), semnat de Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, și publicat aseară în Monitorul Oficial.

Vezi si

Ligia Deca este propusă de liberali pentru postul de ministru al Educației. Ea este consiliera lui Iohannis

Biroul Politic Național al PNL a decis, luni, prin vot, ca Ligia Deca să fie …