Protocol de colaborare între DNA şi Banca Mondială pentru cazuri de fraudă şi corupţie

reportersite
10 decembrie 2014, 15:17

DNADirecţia Naţională Anticorupţie (DNA) a semnat, luni, un protocol de colaborare cu Vicepreşedinţia Integritate (INT) a Băncii Mondiale pentru furnizarea reciprocă de informaţii relevante privind identificarea, fundamentarea şi prevenirea cazurilor de fraudă şi corupţie.

Cele două instituţii se angajează să coopereze şi să se consulte reciproc pe probleme de interes comun, în special în ceea ce priveşte furnizarea reciprocă de informaţii relevante şi activităţi de colaborare pentru identificarea, fundamentarea şi prevenirea cazurilor de fraudă şi corupţie.

De asemenea, vor fi desemnate puncte de contact pentru facilitarea şi transmiterea eficientă şi confidenţială a informaţiilor şi vor fi organizate întâlniri periodice pentru identificarea domeniilor prioritare de cooperare comune.

Protocolul a fost semnat la sediul Băncii Mondiale din Washington D.C., cu ocazia celei de-a treia întâlniri a grupului The International Corruption Hunters Alliance, înfiinţat în 2010 de Banca Mondială şi dedicat luptei împotriva corupţiei.

Vicepreşedinţia Integritate (INT) este o unitate independentă din cadrul Băncii Mondiale, care are ca atribuţie exclusivă investigarea acuzaţiilor de fraudă şi corupţie relativ la activităţile finanţate de Banca Mondială şi aplicarea de sancţiuni. (Mediafax)