Thursday , November 30 2023

Protestul cadrelor didactice din faţa Ministerului Educaţiei a fost reluat

Cadrele didactice au reluat luni dimineaţă protestele în faţa Ministerului Educaţiei, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Liviu Pop, spunând că s-a obţinut autorizaţie pentru protest până miercuri.
Liviu Pop a adăugat că s-au făcut toate demersurile pentru ca protestul să fie legal, el adăugând că autorizaţia obţinută este valabilă până miercuri.
Secretarul general al FSLI a lansat un apel către profesori şi către părinţi să iasă în stradă şi să protesteze având în vedere problemele din legea salarizării şi din legea educaţiei.
Protestul spontan al cadrelor didactice a fost declanşat joi seară, în urma întâlnirii liderilor federaţiilor din învăţământ. Câteva zeci de persoane au mers atunci în faţa Ministerului Educaţiei pentru a cere demisia ministrului danile Funeriu. Lor li s-au alăturat şi câţiva studenţi din UNSR, condus de Ionuţ Poenaru.
Protestul s-a reluat vineri dimineaţă, când oamenii s-au adunat iar în faţa Ministerului Educaţiei. Liderul filialei din Sectorul 1 a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Sorin Dragne, a făcut apel către toţi cei prezenţi la protest să revină luni, la ora 9.00, precizând că acţiunea este autorizată de Primăria Capitalei.
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, s-a întâlnit sâmbătă cu stundeţii din ANOSR.
Liderul Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, Ionuţ Poenaru, s-a dus şi el la discuţii, deşi nu fusese invitat, el nefiind însă primit.

Vezi si

Un polițist botoșănean s-a sinucis pe mormântul fetiței sale, Andreea, chiar în ziua de Sf. Andrei

Un poliţist a fost găsit mort, joi, 30 noiembrie, în cimitirul din Vlăsineşti, judeţul Botoşani. …

One comment

  1. S-AU CONVOCAT SEDINTE DE CONSILIU DE URGENTA SA SE DISCUTE MAINE IN SCOLI LEGEA INVATAMANTULUI-PROIECT.ZECI DE SCOLI NU AU FOST DE ACORD CU ACEST PROIECT CACACIOS SI TOT SE INSISTA-VOR NEAPARAT DESFIINTAREA TITULATURII CA APOI SA AMENINTE DIRECTORII CA DAU AFARA CADRELE CARE NU SUNT PE PLAC SAU RUDE ALE CONDUCERII.
    CE ATATA GRABA CU ACEASTA LEGE,VIN COPIII MAI DESTEPTI SAU MAI CUMINTI.O PROSTIE ,DOAR DE SANTAJ SI DEZBINARE E BUNA