Friday , September 30 2022

Proteste în Bucuresti si in tara, vineri seara, față de cazul Șova

protest

Bucureștenii protestează, vineri seară, pentru a doua oră, în această săptămână, în Piața Universității, față de scutul făcut de parlamentari în jurul lui Dan Şova, informează Realitatea TV.
Potrivit corespondentului Realitatea TV, la această oră deja au început să se adune participanți la protest. Sunt aproximativ 50 de persoane care protestează față de modul în care Senatul a votat împotriva ridicării imunității parlamentare lui Dan Șova.
“Parlamentul României oferă adăpost de lux pușcăriașilor”, este unul dintre mesajele inscripționate pe pancartele protestatarilor.
Se așteaptă ca numărul participanților să crească în Piața Universității.
Proteste față de folosirea imunității parlamentare “ca paravan pentru infractori” au fost anunțate, pe Facebook, pentru vineri, în zece orașe din țară.
“Dan Șova a rămas cu imunitate! Parlamentarii continuă să își bată joc de popor și de justiție, ignorând mesajul transmis, în noiembrie, de stradă. E timpul să le reamintim de ce am ieșit în noiembrie”, este mesajul care anunța mitingul din București, potrivit HotNews.ro.
De asemenea, au fost anunțate mișcări de protest, pentru vineri, și în Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu, Timișoara și Târgu-Mureș.
Senatorii au respins, miercuri, solicitarea privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupție la companiile energetice Turceni și Rovinari. Din totalul de 151 de voturi valabil exprimate, 79 de voturi au fost în favoarea solicitării, iar 67 împotrivă. Cinci voturi au fost anulate.
 
 

Vezi si

Alexandru Arșinel va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Bellu din București

Sicriul cu trupul actorului Alexandru Arşinel a fost depus, vineri, în foaierul Teatrului de Revistă …