Sunday , July 21 2024

Proteste ale militarilor la Preşedinţie şi în ţară

Proteste ale rezervistilor in fata Presedintiei (foto: realitatea.net)
Peste o mie de reprezentanţi ai Sindicatului Cadrelor Militare disponibilizate în rezervă şi în retragere protestează, luni, în apropierea Palatului Cotroceni, ei scandând “Jos Băsescu!”, “Hoţii!”, “Nesimţiţii!”, “Să se ducă unde vor, Băsescu, Oprea şi cu gaşca lor!”.
La protest participă reprezentanţi ai filialelor Sindicatului Cadrelor Militare din Olt, Botoşani, Buzău, Sibiu, Argeş, Prahova, Vâlcea, Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Dolj.
Participanţii la miting au arborat numeroase pancarte cu mesaje la adresa şefului statului, a ministrului Apărării, precum şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. “Pensionarii militari nu sunt carne de tun”, “Nu distrugeţi armata română”, “Dormi în continuare! Totul este sub control! Ţi-am îndatorat şi stră-strănepoţii”, sunt mesajele scrise pe pancarte, unele dintre acesta fiind cu fotografia preşedintelui Traian Băsescu.
De asemenea, protestatarii scandează “Jos Băsescu!”, “Hoţii!”, “Nesimţiţii!”, “Să se ducă unde vor, Băsescu, Oprea şi cu gaşca lor”, “Anastase judecată!”, “Armata e cu noi”, “Moarte trădărilor”, “Trăiască armata României”.


Aproape o sută de cadre militare în rezervă protestează în faţa Prefecturii Cluj
Aproape o sută de cadre militare în rezervă şi în retragere protestează în faţa Prefecturii Cluj, purtând banderole de doliu şi având o coroană mortuară pe care o vor înmâna prefectului Florin Stamatian. Protestatarii s-au adunat, în jurul orei 11.00, în faţa Prefecturii Cluj, ei având un banner cu denumirea sindicatului şi au aprins lumânări, susţinând că ţin doliu pentru pierderea unor drepturi ale foştilor militari. Protestatarii strigă “Vae Victis (Vai de cei învinşi)” şi “Onoare şi Patrie”.
Preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate şi în Rezervă şi în Retragere (SCMDRR), Gelu Miron, a declarat că protestatarii sunt nemulţumiţi de modul de recalcularea a pensiilor militare şi de faptul că pensionarii militari nu pot cumula pensia cu salariul.


Proteste ale cadrelor militare şi în Alba
Peste 50 de cadre militare în rezervă din structurile Ministerului Apărării, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor protestează în faţa Prefecturii Alba, nemulţumite de recalcularea pensiilor militarilor. Cei aproximativ 50 de protestatari s-au adunat, în jurul orei 11.00, în Parcul din centrul municipiului Alba Iulia, de unde au pornit pe jos până la Prefectura Alba, unde au început o acţiune de protest. Potrivit reprezentanţilor protestatarilor, nemulţumirile cadrelor militare în rezervă sunt legate de recalcularea pensiilor militare şi de faptul că li se interzice cumulul salariului cu pensia.
Aproximativ o sută de foşti militari pichetează sediul Prefecturii Timiş, suflând în vuvuzele
Aproximativ o sută de persoane, membre ale Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere Timişoara, pichetează sediul Prefecturii Timiş, suflând în vuvuzele şi având pancarte pe care scrie “Boc şi Oprea, jos labele de pe pensiile noastre”.
Protestatarii s-au adunat, în jurul orei 12.00, în faţa Prefecturii Timiş, ei având pancarte pe care scrie “Un premier ce nu gândeşte pensiile ni le ciunteşte”, Boc şi Oprea, jos labele de pe pensiile noastre”, “Vot de blam pentru Guvernul Boc”. Totodată, protestatarii suflă în vuvuzele.

Vezi si

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale. Clienţii pot rezerva bilete şi pot face check-in online

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale, iar clienţii pot rezerva acum bilete şi …