Friday , September 30 2022

Protest spontan la Dacia. 5.000 de angajati au oprit lucrul

Muncitorii de la uzina Dacia din Mioveni au oprit lucrul în toate secţiile fabricii, miercuri dimineaţă. Oamenii sunt nemulţumiţi de prevederile noului contract de muncă, care urmează să fie negociat pe data de 31 martie.
5.000 de angajaţi de la uzina Dacia au încetat lucrul, în jurul orei 9.00, pentru că vor ca salariile să le fie calculate ca până în prezent, deşi acest lucru ar urma să se schimbe odată cu noul contract de muncă. Mai mult, oamenii cer noi majorări salariale.
“Hoţii! Jos Mafia! Să ne dea banii. Ne ţin de trei luni fără bani. Nu negociază, pierdem concedii, pierdem o grămadă”, au strigat oamenii nemulţumiţi.
“Muncitorii din secţii au oprit lucrul, suntem nemulţumiţi de prevederile noului contract colectiv, care ar trebui semnat pe 31 martie”, a declarat un protestatar, care a precizat că angajaţii Dacia au cerut majorarea salariilor cu 25 la sută, însă patronatul a acceptat o creştere cu doar cinci la sută, potrivit Mediafax.
“Să ne mai dea la salariu două-trei milioane. Numai să ne dea. Este muncă multă. După cât muncim, atât să ne pună. Muncim, nu stăm degeaba”, a spus un protestatar.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Dacia Mioveni, Anca Oreviceanu, discuţiile între reprezentanţii angajaţilor uzinei şi patronat sunt în curs.

Vezi si

Alexandru Arșinel va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Bellu din București

Sicriul cu trupul actorului Alexandru Arşinel a fost depus, vineri, în foaierul Teatrului de Revistă …