Saturday , June 12 2021

Protest la Cotroceni împotriva proiectului Roşia Montană. Băsescu a vorbit cu contestatarii

Protest, marţi seara, în faţa Palatului Cotroceni. Peste 100 de oameni au participat la un flashmob organizat în semn de protest faţă de susţinerea de către preşedintele Traian Băsescu a proiectului Roşia Montană. “Este interes public să fie exploatate resursele ţării, să creeze locuri de muncă”, le-a spus Băsescu protestatarilor din faţa Palatului Cotroceni.
Preşedintele Traian Băsescu a mers, marţi seară, în mijlocul celor peste o sută de participanţi la flashmob-ul de la Cotroceni şi le-a spus acestora că nu renunţă la punctul său de vedere privind proiectul de la Roşia Montană, opinie care este bazată pe consultări cu specialişti, informează MEDIAFAX.
Protestatarii i-au reproşat şefului statului că proiectul propus de Gold Corporaţion nu este în interes public.
“Din ’97 de când s-a semnat contractul ăsta ne facem că dezbatem şi nu facem nimic de fapt. (…) Este interes public să fie exploatate resursele ţării, să creeze locuri de muncă”, le-a spus Băsescu oamenilor prezenţi la faţa locului, scrie NewsIn. El a respins acuzele unora că nu i-ar “păsa” de “ţara asta”.
La un moment dat, un cetăţean a ridicat puţin tonul la preşedinte. “Discutăm decent şi ne ascultăm”, a replicat Băsescu.  “Dacă vreţi să ne întoarcem la comunism… Suntem la vreo 21 de ani de la schimbarea de sistem. Văd că dvs. vreţi să vă întoarceţi la statul care să exploateze. Statul nu mai face asta”, a mai susţinut preşedintele.
O acţiune similară s-a petrecut şi la Cluj, unde peste 70 de persoane au participat la o acţiune de protest de tip flashmob în faţa sediului PDL Cluj, participanţii arătând cartonaşe roşii adresate preşedintelui Traian Băsescu pentru susţinerea sa faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, potrivit MEDIAFAX.
Protestatarii aveau afişe pe care scria “Salvaţi Roşia Montană”, “Hai că ne-ai tras în piept, Băse!”, “Politica RMGC în România – Merci pentru aur, păstraţi cianura”, “Nu suntem PSD, PDL, PNL. Nu ne confiscaţi mişcarea. Ruşine presei captive”. Persoanele participante la acţiune au ridicat cartonaşe roşii, iar pe unele scria “Băsescu out”.
Una dintre participantele la flashmob a declarat că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să iasă din acest joc şi să nu facă parte din echipa RMGC.
“Am aflat de pe Facebook că se strâng în faţa PDL Cluj cei care nu sunt mulţumiţi de poziţia preşedintelui Băsescu de susţinere a proiectului minier de la Roşia Montană. Sunt revoltată de modul în care se susţine un interes privat, în detrimentul celui public. I-am dat cartonaşul roşu preşedintelui Băsescu, ceea ce înseamnă că ar trebui să iasă din acest joc, să se abţină şi nu ar trebui să îşi asume rolul de jucător în echipa RMGC”, a spus aceasta.
Un alt protestatar a afirmat că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să se gândească “mai bine înainte de a susţine pe faţă acest proiect minier”, iar PDL ar trebui să se gândească înainte de a aplica politica dictată de şeful statului.
Acţiunea a durat cinci minute, iar participanţii au fost legitimaţi de către jandarmi şi poliţişti.

Vezi si

Ministrul Sănătății anunță scoaterea la concurs a posturilor de directori la Direcțiile de Sănătate Publică. Majoritatea conducerilor DSP-urilor din ţară sunt interimare

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri, la Craiova, că în lunile următoarele posturile de …