Friday , December 9 2022

Protest la BNR: Se cere demisia lui Isarescu. Guvernatorul invita manifestantii la dialog

isarescu

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, este deschis la dialog cu cei care vor participa la protestul programat pentru luni seara, incepand cu ora 18:30, in fata sediului bancii centrale.
“Au mai fost aici si de fiecare data nu am respins dialogul, dimpotriva. Daca au cereri clare, vom incerca sa dialogam cu dansii, intr-o maniera care ne dorim sa fie cat mai civilizata, si noi facand efortul sa nu fim extrem de tehnici, sa coboram pana unde se poate cobori, insa fara a vulgariza, explicatiile, discutiile si limitele pe care le are banca centrala”, a spus seful BNR, in cadrul unei conferinte de presa, informeaza Agerpres.
Cateva sute de romani s-ar putea strange, luni seara, in fata sediului BNR, pentru a cere demisia conducerii institutiei.
“Sa nu uitam ca unii din papusarii adevarati ai proastei functionari a Romaniei din ultimii 25 de ani se afla la BNR, in frunte cu Isarescu. Haideti cu totii sa le cerem sa plece de acolo! (…) Avem tot ce ne trebuie – bannere, voci frumoase, determinare. Acum e momentul sa fim mai uniti ca niciodata!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a evenimentului.
Pana la ora 14:00, putin peste 200 de persoane au anuntat ca vor participa la protest.
Manifestatia este sustinuta si de avocatul Gheorghe Piperea, care reprezinta cativa clienti in procesele cu bancile.
“E timpul. Veniti la protest. Isarescu este firul rosu al tuturor socurilor la care populatia Romaniei a fost supusa timp de 25 de ani, din 1990 incoace”, a scris pe Facebook Gheorghe Piperea.
De asemenea, o petitie prin care se cere demisia lui Mugur Isarescu a fost semnata de 1.287 de persoane.
Mai multe proteste au fost organizate in acest an de catre romanii cu credite in franci, care se confrunta cu o crestere semnificativa a ratelor, dupa ce cotatia monedei din Tara Cantoanelor s-a dublat fata de 2008.

Vezi si

Guvernul a aprobat joi creșterea salariului minim brut la 3.000 lei de la 1 ianuarie. Salariul net va fi de 1.863 lei

Guvernul a aprobat în ședința de joi majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei, …