Thursday , May 13 2021

Protest de amploare la Chisinau: 40.000 de oameni scandeaza "Jos Guvernul, jos Parlamentul!'

chisinau

Mii de persoane s-au adunat duminica in centrul Chisinaului la un miting organizat de Platforma ‘Demnitate si Adevar’ “impotriva guvernarii si inactiunilor institutiilor de stat in continuarea parcursului european si devierea de la implementarea reformelor”.
Potrivit organizatorilor, la miting s-au adunat peste 40.000 de persoane, venite din intreaga tara. Circulatia in centrul Chisinaului a fost restrictionata.
Protestatarii au scandat “Miliardul inapoi”, “Demisia”, “Jos Guvernul, Jos Parlamentul!”, potrivit Unimedia.
Membrii platformei “Demnitate si Adevar” solicita demiterea mai multor functionari publici, renuntarea imediata la atacurile antidemocratice asupra libertatii presei si restituirea miliardului furat din cele trei banci – Banca de Economii, Banca Sociala si Unibank.
Platforma a mai organizat un protest la 5 aprilie, la care au participat mii de persoane si in cadrul caruia s-a adoptat o rezolutie cu mai multe revendicari, despre care protestatarii spun ca nu au fost indeplinite de guvernanti.
“Mai mult decat atat, guvernarea a continuat sirul de crime impotriva propriului popor prin asumarea raspunderii pentru Legea Bugetului si politica bugetar-fiscala, incalcand Constitutia Republicii Moldova, impovarand cetatenii cu impozite si taxe grele”, mai spun reprezentantii platformei, potrivit Jurnal.md.
ziare.com

Vezi si

Ministrul Sănătății, despre raportarea morților de COVID: Sunt diferențe de până la 500 de decese la un spital

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a prezentat joi rezultatele verificărilor privind raportarea deceselor de coronavirus. Astfel, …