Saturday , November 26 2022

Protest al angajatilor uzinei Vulcan. Sunt neplatiti de doua luni

sursa foto: rtv.net
sursa foto: rtv.net
De mai bine de două luni, salariaţii uzinei Vulcan, din Bucuresti, nu şi-au mai primit nici salariile, nici bonurile de masă şi au ajuns la capătul răbdării. Ei au ieşit, miercuri, în faţa fabricii pentru a-şi cere drepturile şi nu au de gând să înceteze cu protestele până când situaţia nu se va rezolva.
Liderul de sindicat al angajaţilor de la Vulcan spune că oamenii nu au primit salariile de mai bine de două luni şi jumătate şi nici măcar bonurile de masă cuvenite, restanţa ridicându-se la suma totală de 800.000 de euro. Ultimii bani pe care i-au primit oamenii au venit de Paşte, când s-au dat câte 600 de lei de angajat, bani reprezentând o parte din lichidarea pe luna februarie.
Oamenii au ieşit în stradă şi marţi, când directorul i-a promis liderului de sindicat că se va găsi o soluţie pentru ca oamenii să mai primească măcar o parte din salariile restante. Miercuri dimineaţă, situaţia a luat însă o altă turnură, iar oamenii au reacţionat violent la aflarea veştii că nu îşi vor primi banii, îmbrâncindu-l pe directorul venit în mijlocul lor pentru a le explica situaţia.
Liderul de sindicat a precizat că a aflat de la un membru al Consiliului de Administraţie că fabrica intră, începând de miercuri, în insolvenţă şi că este posibil să urmeze disponibilizări: “Am fost anunţat de un membru al CA că fabrica începând de azi intră în reorganizare, în insolvenţă. Probabil se vor da şi oameni afară. Acum aşteptăm administratorul judiciar împreună cu administratorul numit de grupul Tender şi să vedem”.

Vezi si

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, va vizita România în perioada 28-30 noiembrie

Potrivit unei informări oficiale a Departamentului de stat al SUA, Antony J. Blinken se va …