Friday , December 1 2023

Propunere halucinantă: Absolvenţii facultăţilor de stat ar putea să PLĂTEASCĂ dacă vor pleca în străinătate

studenti

Tinerii care au studiat la facultăţi pe banii statului şi pleacă să lucreze în alte ţări ar trebui să-şi plătească studiile, propune Anton Hadăr, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale “Alma Mater”. Acesta susţine că soluţia ar fi necesară pentru a opri exodul “creierelor”.
Plata studiilor de către tinerii care pleacă din ţară, aplicată, la un moment dat, şi de Ceauşescu, ar putea fi pusă din nou în aplicare, scrie ziarulring.ro.
Anton Hadăr, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale “Alma Mater” şi profesor universitar la Politehnică, este de părere că ar trebui elaborată o lege care “să permită recuperarea măcar a unei părţi din investiţia statului în aceşti tineri”.
“La noi este arhicunoscut exodul medicilor, al celor din domeniul IT şi din multe alte specializări ale ingineriei. Vă daţi seama că ne doare acest aspect, în momentul de faţă ne este foarte greu să îi determinăm să rămână în România pentru că posturile sunt mai prost plătite. Ei se vor duce în alte ţări, vor aduce progres unităţilor economice din acea ţară şi, mai important pentru noi, care ne gândim şi la pensie, vor plăti şi pensiile altora”, a precizat Anton Hadăr.
 

Vezi si

Ziua Naţională a României. Sărbătorim 105 ani de la Marea Unire

Ziua Naţională a României este sărbătorită în 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege …

One comment

  1. HADAR= comunist si decrepit. Oricum eu unde sa plec cu diploma de la USV??? Cine naiba recunoaste mizeria asta de Universitate. Ar trebui sa-mi dea rectoratul bani de avion ca sa pot pleca undeva daca reusesc sa fraieresc vreun angajator sa ma angajeze ca absolvent de la USV. Rahat de tara