Tuesday , October 4 2022

Propunere: Detinutii care nu au savarsit fapte grave ar putea face arest la domiciliu.

madalin voicu-nicolae paun

Deputaţii Mădălin Voicu (PSD) şi Nicolae Păun (minorităţi) vor să depună un proiect de lege prin care condamnaţii penal pentru fapte de o gravitate mai mică ar putea să execute pedeapsa privativă de libertate la domiciliu.
Astfel, deţinuţii care ar putea beneficia de această lege vor fi trimişi acasă, dar vor purta ataşată de mână sau de picior o brăţară electronică ce va permite monitorizarea lor în permanenţă astfel încât să nu poată părăsi domiciliul sau perimetrul desemnat în care sunt nevoiţi să stea pe durata executării pedepsei.
“Încercăm astfel să nu mai trimitem în sistemul penitenciar persoane ce au săvârşit fapte mai ‘mici’, de o gravitate redusă, dar să le controlăm cumva. Exact ca în Statele Unite, vor purta o brăţară la mână sau la picior”, a declarat unul dintre iniţiatori, Nicolae Păun, deputat din partea minorităţii rome.
Iniţiatorii cred că statul român ar putea să reducă din cheltuielile pe care le antrenează întreţinerea sistemului penitenciar, deoarece vor fi reduse costurile legate de întreţinerea închisorilor. Mai mult, costul brăţărilor ar purma să fie suportat de către cei condamnaţi.
Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarilor, a declarat, la România TV, că există deja cadrul legal pentru aplicarea acestei proceduri, problema fiind că instanţele nu se folosesc de el. “Instanţele ar putea aplica libertatea supravegheată (…) Legislaţia există deja, trebuie doar pusă în practică”, a declarat Dumitraşcu.

Vezi si

Mesaje false, privind prezentarea în magazinele E.ON, transmise clienților companiei

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false, transmise via Whatsapp/SMS în numele companiei, …